2013-10-12 22:44:58
Φωτογραφία για A1: Πρεμιέρα με... ελληνικές υπογραφές
Με τρεις αναμετρήσεις άνοιξε το Σάββατο (12/10) η αυλαία της Α1. Κοινός παρονομαστής των αγώνων είναι το γεγονός ότι και στους τρεις έβαλαν τις... υπογραφές τους Ελληνες παίκτες!

Ξεκινώντας από τη νίκη του ΠΑΟΚ επί του Κολοσσού (8η του Δικεφάλου σε ισάριθμα εντός έδρας ματς με τους Ροδίτες), εντοπίζουμε τους πρωταγωνιστές στα πρόσωπα των Χαραλαμπίδη και Μπόγρη από πλευράς νικητών και του Παπαντωνίου για τον Κολοσσό.

Ο έμπειρος Χαραλαμπίδης έκανε σπουδαία εμφάνιση, έχοντας 26 πόντους σε 32 λεπτά συμμετοχής με 10/10 βολές, 5/8 δίποντα, 2/6 τρίποντα. Επιπλέον μοίρασε τέσσερις ασίστ, ενώ είχε και δύο ριμπάουντ.

Μεγάλο ματς έκανε και ο Μπόγρης που... εγκαινίασε τη σεζόν με νταμπλ - νταμπλ, έχοντας 14 πόντους (7/13 δίποντα) και 11 ριμπάουντ! Από κοντά και οι Κασελάκης (9π.- 6ριμπ. - 5 ασίστ), Μαργαρίτης (10π.).

Από την πλευρά των φιλοξενουμένων ο Παπαντωνίου ήταν... όλα τα λεφτά με 22 πόντους και εξαιρετικά ποσοστά (6/8 δίπόντα, 1/3 τρίποντα και 7/10 βολές).


Στον αγώνα ΚΑΟΔ - Αρης οι νικητές (Αρης) έχουν την... ιδιαιτερότητα να παίζουν μόνο με Ελληνες. Ο Μιχάλης Πελεκάνος, όπως και στον αγώνα Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ, ήταν ο κορυφαίος της ομάδας του Βαγγέλη Αγγέλου με 15 πόντους (6/12 σουτ), ενώ εξαιρετικοί ήταν οι Γκίκας και Τσακαλέρης, πετυχαίνοντας 11 και 10 πόντους σε 18 και 16 λεπτά συμμετοχής, αντίστοιχα. Με εννέα πόντους και επτά ριμπάουντ ολοκλήρωσε την αναμέτρηση ο Μποχωρίδης.

Και για τον ΚΑΟΔ ο μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν Ελληνας και μάλιστα πρώην κιτρινόμαυρος. Ο λόγος για τον Λίνο Χρυσικόπουλο, ο οποίος είχε 13 πόντους και 4 ριμπάουντ.

Στα Τρίκαλα η ΑΕΝΚ πέτυχε σπουδαίο διπλό επί της τοπικής ομάδας, με πρώτους σκόρερ τους έμπειρους Λιακόπουλο και Τσαλδάρη. Ο πρώτος είχε 15 πόντους, επτά ριμπάουντ και επτά ασίστ (!), ενώ ο δεύτερος ολοκλήρωσε το ματς με 12 πόντους.

Στο... στατιστικό ταμείο των Τρικάλων εντοπίζουμε τον πρώτο ξένο στις τρεις αναμετρήσεις που είναι επικεφαλής στο σκοράρισμα. Πρόκειται για τον Εβανς, που σε 30 λεπτά είχε 19 πόντους. Από 12 πόντους είχαν οι Γκρέιντζερ και Δεληγιάννης.
Allinsports
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ