2013-10-13 08:39:05
Φωτογραφία για Τελεσίδικα ένοχος για υπεξαίρεση υποψήφιος δήμαρχος και συνδικαλισής της Αριστεράς από το Αγρίνιο
To πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων έκρινε εκ νέου ένοχο τον συνδικαλιστή εκπαιδευτικό και πρ. υποψήφιο δήμαρχο Αγρινίου Κώστα Κορδάτο για υπεξαίρεση μεγάλης αξίας κατ’εξακολούθηση που έγινε στο ΕΠΑΛ (τότε ΤΕΕ) Καινουργίου, την περίοδο από το 1998 μέχρι το 2002, οπότε και η υπόθεση αποκαλύφθηκε μετά από καταγγελία προμηθευτή του σχολειού, που για υλικά 14,5 εκατομ. δραχμών δεν του είχε καταβληθεί τίποτε.

Η υπόθεση της υπεξαίρεσης εκδικάστηκε σε δεύτερο και τελεσίδικο βαθμό την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου και την ίδια μέρα μετά την εξέταση των μαρτύρων το Δικαστήριο με ψήφους 3 έναντι 2 αποφάσισε την εκ νέου καταδίκη του συνδικαλιστή εκπαιδευτικού σε τέσσερα χρόνια φυλάκιση με αναστολή και στην επιβολή χρηματικού προστίμου. Στο τριμελές Εφετείο πέρυσι το καλοκαίρι ο κ. Κορδάτος είχε καταδικαστεί σε πενταετή κάθειρξη.

Μετά τις αποκαλύψεις σε βάρος του εκπαιδευτικού και υποψήφιου δημάρχου Αγρινίου το 2002, είχαν ξεκινήσει έρευνες τόσο από την Β’ Βάθμια Εκπαίδευση όσο και από Οικονομικό Επιθεωρητή και τα πορίσματα ήταν ιδιαίτερα επιβαρυντικά, ενώ οι δίκες ξεκίνησαν από το 2007 επακολούθησαν πολλές αναβολές, έντεκα συνολικά στην Πάτρα, για να φτάσουμε στην οριστική του καταδίκη χθες Παρασκευή.


epi-stavrianakisΕίναι αξιοσημείωτο πως ο δήμος Αγρινίου, παρά την οικονομική ζημία που υπέστη δεν είχε νομικό εκπρόσωπο στις δυο τελευταίες δίκες , ενώ εκπρόσωπος του γνωστού συνδικαλιστή από τον χώρο της Αριστεράς, ήταν χθες ο κ. Π. Σταυριανάκης (φωτο), που είναι ιδιαίτερα γνωστός αυτήν την περίοδο από εμφανίσεις του σε ΜΜΕ, αφού έχει αναλάβει την υπεράσπιση του υπαρχηγού της Χρυσής Αυγής Χρ. Παππά. Σε δηλώσεις του ο κ. Σταυριανάκης κάνει λόγο για «άδικη απόφαση της πλειοψηφίας των δικαστών και πέρα από κάθε λογική», εστιάζοντας στο γεγονός ότι τα 25 εκατομ. δρχ. του ΟΣΚ, δεν τα έλαβε ποτέ ο Σχολική Επιτροπή στην όποια προήδρευε ο κ. Κορδάτος την επίμαχη περίοδο αλλά δόθηκαν στον δήμο Θεστιέων για εργασίες που ο ίδιος ο δήμος εκτέλεσε και ουδείς γνωρίζει που πήγαν τα χρήματα αυτά.

Η πλευρά του καταδικασμένου εκπαιδευτικού επιχείρησε ακόμη να αποδομήσει τα επιχειρήματα και την αξιοπιστία των μαρτύρων κατηγορίας (αφού κατήγορος από την πλευρά του Δημοσίου δεν υπήρχε) , ενώ ο συνδικαλιστής μίλησε εκ νέου για «πολιτική δίωξη» , με τους βασικούς μάρτυρες κατηγορίας όμως να μιλούν για «αδιάσειστα στοιχεία» σε βάρος του, που σχετίζονται με δυο περιπτώσεις υπεξαίρεσης 25 εκατομ. δρχ. από τον ΟΣΚ αλλά -και αυτό είναι μείζον ηθικό ζήτημα- και δωρεάς τεσσάρων εκατομ. δρχ. που έγιναν από πατέρα στη μνήμη του γιού του που ήταν μαθητής στο ΤΕΕ Καινουργίου και σκοτώθηκε σε τροχαίο δυστύχημα.

Από εκεί και πέρα μετά την οριστική καταδίκη του εκπαιδευτικού, αναμένεται να ενεργοποιηθούν εκ νέου πειθαρχικές διαδικασίες σε βάρος του αφού ήδη εδώ και μερικούς μήνες έχει τεθεί σε αργία.

Παράλληλα σύμφωνα με πληροφορίες ο δήμος Αγρινίου, δεν αποκλείεται να αξιώσει σε αστικά δικαστήρια τα χρήματα που σύμφωνα με τελεσίδικη απόφαση της Δικαιοσύνης υπεξαιρέθηκαν.

http://www.agriniopress.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ