2013-10-13 11:35:04
Φωτογραφία για Θανάσιμος κίνδυνος για τη χώρα οι νεοναζί
Μηνύματα τόσο προς το εσωτερικό όσο και προς την τρόικα περιλάμβανε η τοποθέτηση του πρωθυπουργού Αντ. Σαμαρά στη συνεδρίαση της πολιτικής επιτροπής της ΝΔ... που ήταν ουσιαστικά η πρώτη ολοκληρωμένη δημόσια παρέμβασή του μετά τις ραγδαίες εξελίξεις με τη Χρυσή Αυγή.

«Εγκληματική βία δεν ασκήθηκε μόνο στο Πέραμα, ασκήθηκε και στον εμπρησμό της Marfin», τόνισε ο πρωθυπουργός

Ο κ. Σαμαράς εξαπέλυσε ολομέτωπη επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ, υιοθέτησε -χωρίς να το δηλώσει- τη θεωρία των «δύο άκρων» ταυτίζοντας τα γεγονότα με τη Χρυσή Αυγή με εκείνα στη «Μαρφίν» και στις Σκουριές και παράλληλα για πρώτη φορά απευθύνθηκε με αυστηρό ύφος προς τους δανειστές της χώρας και με αφορμή την πρόσφατη έκθεση του ΔΝΤ, έκανε λόγο για «φάλτσα που θολώνουν την εικόνα».

Το μεγαλύτερο μέρος της ομιλίας του το αφιέρωσε στη μάχη κατά της Χρυσής Αυγής και αφού επεσήμανε την αποφασιστικότητά του να «τελειώνει με τους νεοναζί», πρόσθεσε απευθυνόμενος -εμμέσως πλην σαφώς- στον ΣΥΡΙΖΑ ότι ο ίδιος δεν αναφέρεται σε «θεωρίες των δύο άκρων, αλλά κάνει πολιτική» και υπογράμμισε: «Παραβιάσεις της νομιμότητας δεν έγιναν μόνο από τη Χρυσή Αυγή, αλλά και από άλλους.


Εγκληματική βία δεν ασκήθηκε μόνο στο Πέραμα, ασκήθηκε και στον εμπρησμό της Marfin. Ευθύνη όλων είναι να καταδικάζουν κάθε μορφή βίας και να αποδοκιμάζουν τις εκφράσεις βίας και όχι να πηγαίνουν μάρτυρες υπεράσπισης σε δίκες δολοφόνων. Ορμητήρια κουκουλοφόρων εντοπίζονται και εξουδετερώνονται. Κάποιοι ενοχλούνται, ας ενοχλούνται».

Σε ό,τι αφορά την πορεία της οικονομίας, ο πρωθυπουργός επανέλαβε ότι δεν τίθεται θέμα λήψης νέων δημοσιονομικών μέτρων και διαβεβαίωσε ότι η ανάκαμψη θα φανεί στις αρχές της επόμενης χρονιάς.

«Δεν υπάρχει», πρόσθεσε, «καλή και κακή βία» και αφού υπογράμμισε ότι για τα όσα έγιναν στη Μαρφίν και στις Σκουριές θα αποφανθεί η Δικαιοσύνη, συμπλήρωσε με δηκτικό τρόπο: «Δημοκρατικό κόμμα δεν μπορεί να κάνει διάκριση ανάμεσα στην καλή και κακή βία και καλώ όλα τα κόμματα να στηρίξουμε τη νομιμότητα, χωρίς υποσημειώσεις και 'ναι μεν αλλά'. Η θεωρία της καλής και κακής βίας τροφοδοτεί τη βία και τον εξτρεμισμό».

Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε «θανάσιμο κίνδυνο» για τη χώρα το φαινόμενο των νεοναζί και επανέλαβε ότι θα είναι αμείλικτος απέναντί τους και πρόσθεσε: «Τώρα δείξαμε ότι υπάρχει και πολιτική βούληση και αυτό είναι σημαντικό βήμα προς τα εμπρός.

Η δημοκρατία πολεμάει και νικά τους εχθρούς της, αλλά δεν πρέπει να γίνει όμοια με τους εχθρούς της. Η δημοκρατία διαφυλάσσει τα δικαιώματα ακόμη και των εχθρών της». «Αν αποδειχθεί το κατηγορητήριο θα υποστούν τις συνέπειες και εν τω μεταξύ θα αποκαλυφθούν και οι χρηματοδότες τους για να φανεί ποιοι τους στήριζαν ενώ ήξεραν», κατέληξε.

Σε ό,τι αφορά την πορεία της οικονομίας, ο πρωθυπουργός επανέλαβε ότι δεν τίθεται θέμα λήψης νέων δημοσιονομικών μέτρων και για πρώτη φορά απευθύνθηκε στην τρόικα και με αφορμή την έκθεση του ΔΝΤ .

«Τη στιγμή αυτή -επειδή ακριβώς είναι κρίσιμη στιγμή- ακούγονται και κάποια ''φάλτσα''. Για λόγους διαπραγματευτικού ελιγμού ή για λόγους διαφωνιών ανάμεσα σε άλλους -διαφωνιών που δεν θα επιτρέψουμε να εμπλέξουν την Ελλάδα- αυτή η εικόνα κάποιες στιγμές γίνεται ''θολή''», είπε χαρακτηριστικά.

Διαβεβαίωσε πάντως ότι η ανάκαμψη θα φανεί στις αρχές της επόμενης χρονιάς και επετέθη και πάλι στον ΣΥΡΙΖΑ χωρίς να τον κατονομάσει λέγοντας: «Κάποιοι ακούν τη λέξη επιτυχία και αφρίζουν. Κάνουν ό,τι μπορούν να την αποδομήσουν. Το να αμφισβητείς όμως κάθε επιτυχία της χώρας είναι σαν να τη σπρώχνεις στον εξτρεμισμό».

A. ΣΑΜΑΡΑΣ

H κυβέρνηση έχει ορίζοντα 4ετίας

Ο πρωθυπουργός απέρριψε το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών και επέμεινε ότι η κυβέρνηση έχει ορίζοντα 4ετίας. «Ο λαός θα μας κρίνει στο τέλος και όχι τώρα, που αρχίζουμε να βγαίνουμε από την κρίση. Για να είμαστε πυλώνας σταθερότητας και ασφάλειας στην περιοχή, όπως μας αναγνωρίζουν διεθνώς, θα πρέπει και στο εσωτερικό να είμαστε σταθεροποιημένοι», κατέληξε.

ΧΑΡ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΓΙΑ XΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

«Το νομικό οπλοστάσιο εξαρχής ήταν επαρκές»

Της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης υπεραμύνθηκε με την ομιλία του στην πολιτική επιτροπή της ΝΔ ο Χαρ. Αθανασίου. Αφού επεσήμανε ότι «το νομικό οπλοστάσιο εξαρχής ήταν επαρκές», προσέθεσε: «Αρκετοί βιάστηκαν να επικρίνουν τη Δικαιοσύνη με δημόσιες τοποθετήσεις τους.Βεβαίως είναι εύγλωττη η σιωπή τους για τις μεταγενέστερες αποφάσεις και το ίδιο ισχύει και για εκείνους που διέρρεαν ότι το κατηγορητήριο ήταν αβάσιμο».

Ο υπουργός Εσωτερικών Ι. Μιχελάκης τόνισε ότι «η ΝΔ ήταν το πρώτο κόμμα που εξαπέλυσε επίθεση στο ναζιστικό μόρφωμα, την ώρα που κάποιοι τότε σιωπούσαν γιατί θεωρούσαν πως η ΝΔ θα χάσει ψήφους».

Θετικές ενδείξεις

Ο Χρ. Σταϊκούρας παρουσίασε τους άξονες της οικονομικής πολιτικής που ακολουθείται και αφού έκανε λόγο για «θετικές ενδείξεις», σημείωσε ότι στον προϋπολογισμό θα καταγραφούν και οι πρώτες κινήσεις αποκλιμάκωσης της φορολογικής επιβάρυνσης».

ΝΙΚΑ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

«Η δημοκρατία πολεμάει και νικά τους εχθρούς της, αλλά δεν πρέπει να γίνει όμοια με τους εχθρούς της. Η δημοκρατία διαφυλάσσει τα δικαιώματα ακόμη και των εχθρών της», επεσήμανε ο πρωθυπουργός.
ΠΗΓΗ:Eθνος Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ