2013-10-13 12:02:03
Φωτογραφία για Η ανέλκυση της Ελληνικής Οικονομίας !
Αρκετοί πολιτικοί, αλλά και οικονομολόγοι χαρακτηρίζουν την Ελληνική οικονομία με τον τιτανικό (το γνωστό υπερωκεάνιο που βυθίστηκε), θέλοντας να τονίσουν την δύσκολη οικονομική θέση που βρίσκεται η χώρα μας! Αδιαμφισβήτητα πρόκειται για μια έξυπνη παρομοίωση η οποία όμως δεν είναι και η πιο εύστοχη!

Και όταν λέω δεν είναι η πιο εύστοχη … δεν σημαίνει ότι δεν συμφωνώ με τις οικονομικές δυσκολίες. Ναι! Η ελληνική οικονομία μοιάζει με ναυάγιο … όχι όμως με του τιτανικού! Ο τιτανικός βυθίστηκε στη μέση του ατλαντικού και έμεινε για πάντα στο βυθό! Ότι και να γίνει θα είναι για πάντα εκεί! Όπως στο ναυάγιο του τιτανικού έτσι και του εκάστοτε πλοίου .. υπάρχουν υπαίτιοι! Αυτοί είναι ο καπετάνιος και οι υπεύθυνοι του πληρώματος! Εφόσον θέλουμε να παρομοιάζουμε την οικονομική καταστροφή της χώρας με ναυάγιο … τότε καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι υπεύθυνοι είναι οι εκάστοτε πρωθυπουργοί μαζί με τις κυβερνήσεις τους! (Με την απλή μέθοδο της αναλογίας)


Αν παρομοίαζα την ελληνική οικονομία με ένα ναυάγιο … θα ήταν με αυτό του Costa Concordia! Το πλοίο αυτό χτύπησε σε μία ξέρα … αλλά πριν βυθιστεί … το προλάβανε! Μπορεί το καράβι να ήταν πλαγιασμένο για ένα χρονικό διάστημα και η μία πλευρά του να έβλεπε το βυθό της θάλασσας, αλλά δεν βυθίστηκε ποτέ! Κρατήθηκε για όσο χρονικό διάστημα χρειαζότανε σε σταθερή κατάσταση … και όταν υπήρχαν οι προϋποθέσεις ξεκίνησαν οι διαδικασίες ανέλκυσης του, οι οποίες είχαν μεγάλο χρηματικό κόστος αλλά είχαν επιτυχία!

Φυσικά και σε αυτό το ναυάγιο (εν μέρει …) υπαίτιος ήταν ο καπετάνιος! Όμως η εταιρία με σωστές κινήσεις κατάφερε να το επαναφέρει και να το ρυμουλκήσει! Αυτό ακριβώς πρέπει να συμβεί και με την ελληνική οικονομία! Δεν έχει βουλιάξει … βλέπει το βυθό … αλλά κρατιέται χάρη σε εξωτερικούς παράγοντες! Το κόστος για να επανέλθει θα είναι δυσβάσταχτο … αλλά όσο δεν έχει βυθιστεί υπάρχει η ελπίδα να επανέλθει …

Επιμέλεια!

katapeltiss.blogspot.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ