2013-10-14 00:42:03
Φωτογραφία για Καταργεί και συνενώνει ΔΗΜΤΟ η Ν.Δ.
Στη συνεδρίαση της πολιτικής επιτροπής της Ν.Δ. χθες το πρωί στα γραφεία του κόμματος στη Συγγρού, ανάμεσα στα... άλλα θέματα της επικαιρότητας που συζητήθηκαν όπως το θέμα της Χρυσής Αυγής, συζητήθηκε και το θέμα των εσωκομματικών εκλογικών διαδικασιών που θα ξεκινήσουν το αμέσως επόμενο διάστημα.

Πληροφορίες του AgrinioNet.gr αναφέρουν ότι θα υπάρξει μεγάλη συρρίκνωση και κατάργηση ΔΗΜΤΟ του νομού, κατάργηση σφραγίδων και κλείσιμο γραφείων όσων δεν έχουν κλείσει από μόνα τους, όπως έγινε στην περίπτωση της Βόνιτσας όπου σύμφωνα με πληροφορίες τους πέταξαν τα γραφεία στο δρόμο λόγω χρεών στα ενοίκια Η πολιτική επιτροπή λοιπόν αποφάσισε να συνενώσει τις ανενεργές ΔΗΜΤΟ του νομού στα όρια των Καλλικρατικών δήμων ώστε να υπάρξει τουλάχιστον μια ΔΗΜΤΟ σε κάθε Καλλικρατικό δήμο.

Η Ν.Δ. προσδοκά με αυτό τον τρόπο το συμμάζεμα τόσο των οικονομικών όσο και των στελεχών αλλά και την περαιτέρω δραστηριοποίηση στελεχών λόγω των επικείμενων δημοτικών εκλογών.


Στο δήμο Αγρινίου αναμένεται η δημιουργία 2 ΔΗΜΤΟ λόγω του ότι ο δήμος Αγρινίου ξεπερνά πλέον τις 10000 χιλ ανθρώπους, αφού με τον Καλλικράτη συνενώθηκε με 10 δήμους.

Σε επίπεδο νομών θα διατηρηθούν οι ΝΟΔΕ το προεδρείο των οποίων θα εκλέγεται μόνο από τα συμβούλια των ΔΗΜΤΟ και όχι από τη βάση όπως γινόταν μέχρι σήμερα. Με αυτό τον τρόπο η Ν.Δ. επιδιώκει τον έλεγχο της δομής του κόμματος.

Επιπλέον θα υπάρξει και ένας κομματικός περιφερειάρχης σε κάθε μια από τις 13 Περιφέρειες της χώρας οι οποίοι θα συντονίζουν τους προέδρους των ΝΟΔΕ.

Οι εσωκομματικές εκλογές αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τις 17 Νοεμβρίου ούτως ώστε μετά να ασχοληθεί το κόμμα, τα στελέχη και η βάση με τις διαδικασίες εκλογής υποψηφίων που θα στελεχώσουν τα ψηφοδέλτια της Ν.Δ. στις δημοτικές εκλογές.

agrinionet.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ