2013-10-14 05:55:07
Φωτογραφία για Πάτρα: Όνειρο απατηλό ή εφικτός στόχος; Ολοκληρώνεται μετά απο 11 χρόνια η Μινι Περιμετρική;
Μοιάζει με... όνειρο απατηλό που ξεκίνησε πριν απο 11 (!) ολόκληρα χρόνια κι ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί.

Η κατασκευή της Μίνι Περιμετρικής Πατρών, ξεκίνησε το 2004 και επρόκειτο να έχει τελιώσει μέχρι το 2008, ωστόσο μέχρι σήμερα έχει προσκρούσει σε μια σειρά διαδικασιών που κατέστησαν ανέφικτη την ολοκλήρωση και την παράδοσή της στους... ταλαιπωρημένους οδηγούς της πόλης.

Τα νέα όμως φαίνεται να είναι καλά αφού η Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, έχει προγραμματιστεί για τις 12 Νοεμβρίου 2013 μέσω του ΕΣΠΑ τη δημοπράτηση της τελευταίας εργολαβίας «Ολοκλήρωση Κατασκευής Μικρής Περιμετρικής Οδού Πατρών & Κατασκευή Αγωγού Ομβρίων Σ1 Περιοχής Αρόης» του έργου με τίτλο πράξης «Κατασκευή Μικρής Περιμετρικής Πατρών», προϋπολογισμού 27.000.000 ευρώ.

Η εργολαβία αφορά την περιοχή από τον κόμβο Κουρτέση μέχρι τα Ταμπάχανα, καθώς προβλέπεται να γίνει οριστική διαμόρφωση του οδοστρώματος, ακόμη και στο τμήμα που εκκρεμεί από τις πολυκατοικίες Χελά μέχρι την 3ου Ορειβατικού, ενώ θα δοθεί έμφαση και στο κομμάτι που έχει διολισθήσει στο πρώτο τμήμα της περιμετρικής εξαιτίας διάβρωσης. Επίσης περιλαμβάνει την κατασκευή αγωγών ομβρίων υδάτων, έργα σήμανσης και ηλεκτροφωτισμού.


Το 2007, είχε μπλοκαριστεί το έργο απο την αρχαιολογική υπηρεσία, ενώ δεν έχουν προχωρήσει οι εργασίες στο τμήμα πίσω από το Δασύλλιο. Πρόβλημα παρουσιάστηκε ακόμη και στο τμήμα που έχει ήδη κατασκευαστεί, με καθίζηση και ανόρθωση του εδάφους, ενώ πρόβλημα στατικής επάρκειας παρουσιάζει και το τούνελ που βρίσκεται πίσω από τον Ασύρματο.

Αναπόφευκτα οι φθορές που έχουν σημειωθεί στο ήδη κατασκευασμένο τμήμα απο το 2007 μέχρι σήμερα είναι τεράστιες.

Στόχος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος και ελπίδα των ταλαιπωρημένων απο το κυκλοφοριακό οδηγών της Πάτρας, είναι ο εργολάβος, να έχει εγκατασταθεί στις αρχές του 2014, ώστε το έργο να παραδοθεί έστω και …11 χρόνια μετά την έναρξη κατασκευής του.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ