2013-10-14 08:15:46
Φωτογραφία για Σχετικά με την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου: Σοβαρευτείτε κύριοι!
Για όσα τραγελαφικά συμβαίνουν μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ

Μηχανοκίνητα, άρματα μάχης και συμβολικά ένα μαχητικό αεροσκάφος, και με μονάδες από την περιοχή του νομού Θεσσαλονίκη που δεν θα χρειαστεί να μετακινηθούν από άλλους νομούς, θα συμμετάσχουν οριστικά στη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση που θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη στις 28 Οκτωβρίου, σύμφωνα με την ανακοίνωση – απάντηση που εκδόθηκε πριν λίγη ώρα από τη Νέα Δημοκρατία που απαντούσε έτσι, με τον τρόπο αυτό, σε προηγηθείσα ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ και η οποία ζητούσε την άμεση ανάκληση της αποφάσεως του ΓΕΕΘΑ για τη συμμετοχή τους.

            «Η παρέλαση πρέπει να γίνεται όπως αρμόζει σε ένα γεγονός που τιμά την ιστορική μας επέτειο, δίνοντας τη δυνατότητα στο λαό της Β. Ελλάδος και της Θεσσαλονίκης ειδικότερα, να συμμετάσχει, να δει, να θαυμάσει και να τιμήσει τα παιδιά του, που υπηρετούν την πατρίδα, αλλά και μέρος των δυνατοτήτων του αμυντικού μας συστήματος, το οποίο έχει αποκτήσει η πατρίδα μας με θυσίες των Ελλήνων, τονίζεται στην ανακοίνωση της ΝΔ, και προστίθεται: «Ειδικότερα η παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου φέτος, όπως ενημέρωσαν οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, θα γίνει με το δυναμικό που διαθέτει η περιοχή της Θεσσαλονίκης και μόνον, χωρίς σημαντική επιπλέον οικονομική επιβάρυνση συγκριτικά με τις παρελάσεις των 3 τελευταίων χρόνων και χωρίς συμμετοχή μαχητικών αεροσκαφών, πλην ενός αεροσκάφους επιδείξεων που συμμετείχε και τα προηγούμενα χρόνια ως συμβολική εκπροσώπηση της Πολεμικής Αεροπορίας.

Είναι απαίτηση των καιρών η ανάδειξη του φρονήματος, του αξιόμαχου και των συμβολισμών των Ενόπλων Δυνάμεων, εγγυητριών της Εθνικής μας ανεξαρτησίας, ακεραιότητας και Εθνικής μας ενότητας».

            Η προηγηθείσα ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ έχει ως εξής: «Η απόφαση να μη μετέχουν μηχανοκίνητα τμήματα στις παρελάσεις δεν ελήφθη μόνο για λόγους οικονομικούς αλλά και λειτουργικούς με εισήγηση της στρατιωτικής ηγεσίας
. Τα άρματα δεν είναι για επίδειξη αλλά για άμυνα. Η επιθεώρηση των αρμάτων γίνεται στο τόπο που είναι εγκατεστημένες οι μονάδες και όχι στη Θεσσαλονίκη ή την Αθήνα, τα δε πολεμικά αεροσκάφη μας κάνουν υπερήφανους ως φρουροί του Αιγαίου και όχι με πτήσεις επίδειξης. Στο πλαίσιο αυτό, ζητούμε την άμεση ανάκληση της απόφασης».

            Όπως έχουμε σημειώσει σε προηγούμενη είδηση (10/10/2013) η απόφαση της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας ήταν εξ αρχής η συμμετοχή να είναι περισσότερο «συμβολική» κάνοντας λόγο για μία ή δύο ίλες μέσων αρμάτων μάχης και μία τετράδα αεροσκαφών. Και λογικά δεν τίθεται θέμα.

            Ίσως περισσότερο «αστείο» είναι όπως για το θέμα αυτό να βγάζει ανακοίνωση το ΠΑΣΟΚ, δηλ. ο Πρόεδρός του και υπουργός Εξωτερικών (και πρώην Εθνικής Αμύνης) για μία απόφαση που είχε αυτός λάβει ως ΥΕΘΑ, εναντίον  του νυν ΥΕΘΑ (και πρώην ΥΠΕΞ) ο οποίος ανατρέπει μία λανθασμένη απόφασή του, και αντ’ αυτού να απαντά για θέμα του υπουργείου Εθνικής Αμύνης, η …ΝΔ!!!. 

            Σοβαρευτείτε Κύριοι!

Λ.Σ.Μ.

ΠΗΓΗ: http://www.parapolitika.gr/parapolitikablog/%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%B1%CE%B4%CE%B1/%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B5%CE%BB%CE%B1%CF%83%CE%B5%CF%89%CE%BD-%CF%83%CE%BF%CE%B2%CE%B1%CF%81%CE%B5%CF%85%CF%84%CE%B5%CE%B9%CF%84%CE%B5-%CE%BA%CF%85%CF%81%CE%B9%CE%BF%CE%B9 
kranos
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ