2013-10-14 12:24:10
Φωτογραφία για Μαλαισία: Η λέξη «Αλλάχ» απαγορευμένη για μη μουσουλμάνους
Απόφαση-σταθμό σύμφωνα με την οποία μη μουσουλμάνοι δεν έχουν το δικαίωμα να χρησιμοποιήσουν τον όρο «Αλλάχ» προκειμένου να αναφερθεί στο Θεό έλαβε δικαστήριο εφετών... στη Μαλαισία.

«Η χρήση της λέξης ‘Αλλάχ’ δεν είναι ένα αναπόσπαστο τμήμα της πίστης της Χριστιανοσύνης. Η χρήση της λέξης θα προκαλέσει σύγχυση στην κοινωνία», αναφέρει χαρακτηριστικά στην απόφασή του ο επικεφαλής του τριμελούς εφετείου, δικαστής Μοχάμεντ Απάντι Αλί.

Η πολύκροτη υπόθεση είχε ξεσπάσει το 2008, όταν ο τότε υπουργός Εσωτερικών απαγόρευσε στην χριστιανική εφημερίδα «The Herald» να χρησιμοποιήσει τον όρο «Αλλάχ». Το 2009, κατώτερο δικαστήριο της Μαλαισίας εχει ανατείλει την απαγόρευση, ωστόσο, η απόφαση του εφετείου ανατρέπει την πρωτόδικη απόφαση.

Στην έφεση που άσκησε, η κυβέρνηση ισχυρίστηκε πως η λέξη «Αλλάχ» χρησιμοποιείται ειδικά από τους Μουσουλμάνους, προσθέτοντας πως η απόφαση του τότε υπουργού Εσωτερικών να απαγορεύσει στην «The Herald» τη χρήση του όρου ήταν σωστή, με γνώμονα την προστασία της δημόσιας τάξης.

Σημειώνεται πως κατά τους τελευταίους μήνες η κυβέρνησης της Μαλαισίας έχει επιχειρήσει να ενισχύσει την υποστήριξη που απολαμβάνει από τη μουσουλμανική πλειοψηφία.
skai.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ