2013-10-14 15:05:57
Φωτογραφία για Έκθεση ζωγραφικής του Αιμίλιου Γάσπαρη στη «Βίλα Βουγά», στου Ζωγράφου
 «Μνήμης Έργα»

Εκκλησία: Έργο του Αιμίλιου Γάσπαρη

Οργάνωση: Σύλλογος Κρητών Ζωγράφου «Ο Καζαντζάκης» και Ν.Π.Δ.Δ. Πολιτισμού & Αθλητισμού Δήμου Ζωγράφου

Χώρος: Εκθεσιακός χώρος «Βίλα Βουγά», Γεωργίου Ζωγράφου 17, 7η στάση Νέο Ζωγράφου

Χρόνος: 16-25 Οκτωβρίου 2013

Ωράριο: 6.00-9.00 μ.μ., εκτός Κυριακής

Τηλ. επικοινωνίας: 6906186707

Δελτίο τύπου

1. Η  έκθεση του Αιμίλιου Γάσπαρη είναι αφιερωμένη στο γενέθλιο τόπο. Μια σειρά από τέμπερες, ακουαρέλλες και έργα με μεικτή τεχνική, όλα με θέμα από το Ατσιπόπουλο, ένα χωριό δίπλα στο Ρέθυμνο.

Θέματα που τα περισσότερα σήμερα ως σημεία στο χώρο είτε έχουν υποστεί την αλλαγή που έφερε ο σημερινός τρόπος ζωής είτε έχουν χαθεί κάτω από το βάρος αυτού που θεωρήσαμε ανάπτυξη. Η μνήμη έρχεται να διασώσει και να ξαναδώσει με το δικό της τρόπο μια νέα ζωή. Οι εικόνες από το χωριό αποτέλεσαν την πηγή της έμπνευσης για τη συγκεκριμένη εργασία. Με περισσότερα από εξήντα έργα δίδεται μια νέα διάσταση σε κτίσματα και σε απόψεις ενός από τους πιο ιστορικούς οικισμούς της Κρήτης. Στη  δέκατη αυτή ατομική του έκθεση ο καλλιτέχνης εκφράζεται με μια ιδιαίτερη αγάπη για τον τόπο καταγωγής.


Την έκθεση οργανώνει ο Σύλλογος Κρητών Ζωγράφου και στα εγκαίνια θα μιλήσουν η κα Διονυσία  Γιακουμή, ιστορικός τέχνης, ο κος Νικόλαος Σαμψών, Αντιστράτηγος ε.α. και ο κος Ιωάννης Στυλ. Γιαννούλης, Πρόεδρος Συλλόγου Ατσιπουλιανών Αθήνας «Αγία Ζώνη»

Βιογραφικό:

Ο Αιμίλιος Γάσπαρης γεννήθηκε στο Ρέθυμνο το 1955. Σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και εργάστηκε στη Μέση Εκπαίδευση. Έχει μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης από το Πανεπιστήμιο Κρήτης στη Νεοελληνική Φιλολογία. Ασχολείται με την ποίηση και έχει εκδώσει δυο ποιητικές συλλογές, με τη ζωγραφική έχοντας κάνει δέκα ατομικές εκθέσεις και με τη δημοσιογραφία με ποικίλα άρθρα στις εφημερίδες «Ρέθεμνος» και «Κρητική επιθεώρηση» του Ρεθύμνου.   
InfoGnomon
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΑΝΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΑΝΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ