2013-10-14 21:37:08
Φωτογραφία για Τουρκία: 8 δισ. δολάρια απο Ρώσους ολιγάρχες
Ρώσοι ολιγάρχες μετέφεραν στην Τουρκία 8 δισεκατομμύρια δολάρια τα οποία τα απέσυραν από την Κυπριακή Δημοκρατία! Σύμφωνα με την εφημερίδα Hürriyet το τουρκικό δημόσιο από τον Ιούλιο αναζητούσε την πηγή των 8 δισεκατομμυρίων δολαρίων τα οποία είχαν εισέλθει στη χώρα . Αρχικά οι υποψίες είχαν εστιαστεί στο Ιράν και στη Συρία όμως αποκαλύφθηκε πως τα χρήματα αυτά προέρχονται από την Κυπριακή δημοκρατία όπου κάποιοι Ρώσοι ολιγάρχες απέσυραν τα χρήματα τους και τα μετέφεραν σε τουρκικές τράπεζες. Βασικός λόγος μεταφοράς θεωρείται η αύξηση της φορολογίας σε τόκους λόγω της κρίσης των τραπεζών στην Λευκωσία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της κεντρικής Τράπεζας της Τουρκίας τον Ιούλιο στην Τουρκία εισήλθαν 4.8 δισεκατομμύρια δολάρια και τον Αύγουστο 2.8 δισεκατομμύρια δολάρια τα οποία οι τουρκικές αρχές αναζητούσαν την πηγή τους. Τους μήνες αυτούς η Άγκυρα είχε καλέσει τους τούρκους και ξένους επενδυτές να φέρουν στην χώρα τα διαθέσιμα τους που βρίσκονται στο εξωτερικό με κίνητρο την «αμνηστία» και φορολογία που έφτανε μόλις το 2%! Έτσι όσοι διέθεταν χρήματα στο εξωτερικό, χωρίς να έχουν την υποχρέωση να δηλώσουν την πηγή των εσόδων του δηλαδή από ποια δραστηριότητα προέρχονταν τα χρήματα αυτά και μετέφεραν τις καταθέσεις τους στην Τουρκία και τις νομιμοποίησαν.


Υπολογίζεται πως στις τουρκικές τράπεζες μεταφέρθηκαν από το εξωτερικό περίπου 30 δισεκατομμύρια δολάρια με πολλούς τούρκους επιχειρηματίες να φέρνουν στη χώρα τα χρήματα τους που διέθεταν σε ξένες τράπεζες.
onalert.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ