2013-10-15 00:23:05
Φωτογραφία για Περιμένουν περισσότερα κέρδη οι ασφαλιστικές εταιρίες
Παρά την σταθερή μείωση της παραγωγής ασφαλίστρων ,συγκριτικά με την προηγούμενη χρονιά και τις διακυμάνσεις εντός του έτους, η ασφαλιστική αγορά αισιοδοξεί και οι ασφαλιστικές εταιρίες αναμένουν καλύτερα αποτελέσματα κερδοφορίας μέσα στο εννεάμηνο.

Σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς η εμφάνιση κερδών για τις ασφαλιστικές εταιρίες, μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2013, είναι αποτέλεσμα των αλλαγών που γίνονται στο εσωτερικό του κλάδου.

Ηδη παρατηρείται μια συγκέντρωση της παραγωγής και από τους δύο βασικούς κλάδους ( γενικών και ζωής ) στους μεγάλους πολυεθνικούς και τραπεζικούς παίκτες της ασφαλιστικής αγοράς.

Οι εταιρίες έχουν μειώσει σημαντικά τα λειτουργικά τους κόστη και επιπλέον οι αναδιαρθρώσεις που πραγματοποιούνται θα επιφέρουν ακόμα καλύτερα αποτελέσματα κύρια στις τραπεζικές ασφαλιστικές, την Αγροτική και την Εθνική Ασφαλιστική στο τομέα αυτό.

Μπορεί ο ανταγωνισμός και η οικονομική κρίση να έχουν ρίξει τις τιμές των ασφαλίστρων, κύρια στο κλάδο του αυτοκινήτου, αλλά υπάρχει αντιστάθμισμα που προκύπτει μέσα από την μείωση των τροχαίων και τις μικρότερες δαπάνες για τις αποζημιώσεις , τις μικρότερες προμήθειες πρόκτησης κλπ


Μπορεί ο κλάδος των ασφαλίσεων ζωής να έχει τις μεγαλύτερες απώλειες που εντοπίζονται κύρια στα επενδυτικά ασφαλιστικά και στα ομαδικά συνταξιοδοτικά , αλλά οι μεγάλες εταιρίες του κλάδου αισιοδοξούν ότι μακροπρόθεσμα θα υπάρξει ανάκαμψη του κλάδου.

Άλλωστε δεν είναι τυχαίο παρά την οικονομική συγκυρία οι αλλαγές στο κρατικό σύστημα υγείας και οι περικοπές στις παροχές και δαπάνες υγείας των ασφαλιστικών ταμείων έφεραν σταθερή αύξηση στην παραγωγή ασφαλίστρων στους κλάδους Ασθένειας των γενικών ασφαλίσεων και Υγείας των ασφαλίσεων ζωής.

asfalisinet.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ