2013-10-15 13:00:06
Φωτογραφία για ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ... ΕΡΧΟΝΤΑΙ!
Τρία ήταν τα «κλειδιά» για τη νίκη του Ολυμπιακού επί του Παναθηναϊκού (55-45) χθες στο ΣΕΦ.

Όλα άρχισαν από την άμυνα, αφού το παθητικό των 45 πόντων δεν αποδίδεται μόνο στην κακή βραδιά του Παναθηναϊκού, όπως θέλουν πολλοί να πιστεύουν, αλλά και την πολύ καλή επίδοση των ερυθρόλευκων σε αυτό το κομμάτι.

Ο φετινός Ολυμπιακός έχει περισσότερη ενέργεια και αθλητικότητα στο παιχνίδι του. Έτσι και παρόλο που έχασε πολλά ριμπάουντ, κατάφερε να... εξουθενώσει τους αντιπάλους του με την πιεστική του άμυνα και να τους οδηγήσει σε πολλά λάθη, άστοχα σουτ και κακές επιλογές.

Πέρα από την καλή ομαδική δουλειά στην άμυνα, σε ατομικό επίπεδο δύο παίκτες ξεχώρισαν. Σε μια βραδιά που οι πιο έμπειροι παίκτες της ομάδας, Σπανούλης (ο οποίος προερχόταν από εμπύρετη ίωση) και Περπέρογλου, πέτυχαν 2 και 3 πόντους, ενώ έλειπε και ο Λο, μόνο ο Πρίντεζης στάθηκε στο ύψος του από τις… παλιοσειρές, οι πρωταθλητές Ευρώπης ευτύχησαν να βρουν λύσεις από δύο… νέους. Έναν ηλικιακά κι έναν στην ομάδα.


Ο μεν Κώστας Σλούκας «μίλησε» στα κρίσιμα σημεία και πέτυχε 9 υπερπολύτιμους πόντους, ο δε Ματ Λοτζέσκι ερχόμενος από το Βέλγιο και παίζοντας στο μεγαλύτερο (μέχρι το επόμενο) ματς της καριέρας του στα 28 του χρόνια, ήταν άριστος. Ο Βελγοαμερικανός είχε 14 πόντους με απόλυτη ευστοχία, έπαιξε με ωριμότητα και σύνεση, ενώ δεν φάνηκε σε κανένα σημείο του αγώνα ...«τρακαρισμένος» ή «ψαρωμένος» στο πρώτο του ντέρμπι.

Στα κέρδη συγκαταλέγεται φυσικά και η δυναμική επανεμφάνιση του Βαγγέλη Μάντζαρη, ο οποίος έδειξε πόσο έλειψε στο δεύτερο μισό της περασμένης σεζόν εξαιτίας του τραυματισμού του.

Ο δρόμος του Ολυμπιακού από εδώ και στο εξής είναι μόνο προς τα πάνω. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας έχει κάθε λόγο να πιστεύει πως η ομάδα του μόνο καλύτερη μπορεί να εμφανιστεί στο εξής. Άλλωστε οι παίκτες του δεν βρίσκονται μαζί για περισσότερες από 2-3 εβδομάδες, ενώ θα επανέλθει και ο τραυματίας Λο και θα ενσωματώνονται καθημερινά καλύτερα οι νεοαποκτηθέντες.

Έτσι θα βελτιωθούν οι επιθετικές συνεργασίες και οι αμυντικές περιστροφές και η εικόνα που θα παρουσιάσουν οι ερυθρόλευκοι θα είναι όλο και πιο βελτιωμένη.
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ