2013-10-15 13:14:03
Φωτογραφία για Μια μεγάλη επένδυση απειλείται
Μπορεί να γίνεται, απλώς, για διαπραγματευτικούς λόγους. Μπορεί πάλι να υπάρχει και βάση. Ωστόσο, ένα είναι το γεγονός: μια από τις πιο πετυχημένες επενδύσεις, που έγιναν τα τελευταία χρόνια από ξένα κεφάλαια στη χώρα μας, κινδυνεύει να τιναχθεί στον αέρα.

Ο λόγος αφορά στην παρουσία της κινεζικής εταιρείας Cosco στον Πειραιά. Η διοίκηση του ΟΛΠ υποστηρίζει σθεναρά την παραχώρηση επιμέρους χρήσεων, μέσω πολυετών συμβάσεων, προοπτική με την οποία διαφωνεί η κινεζική πλευρά, η οποία θέλει την απόκτηση της πλειοψηφίας των μετοχών της εταιρείας, καθώς λέει ότι «ήλθε για να μείνει» και συνεπώς δεν θέλει να ρίξει τα λεφτά της σε μια επένδυση που θα έχει ημερομηνία λήξης.

Παράλληλα, ζητεί την ενεργοποίηση του σχεδίου φιλικού διακανονισμού, για την -κατ' ουσίαν- απευθείας παραχώρηση της επέκτασης του τρίτου προβλήτα του ΟΛΠ, κάτι που ωστόσο φέρονται να μην δέχονται οι διευθύνσεις Ανταγωνισμού και Εσωτετικής Αγοράς της Κομισιόν που ζητούν προκηρύξεις κανονικών διαγωνισμών.

Η κυβέρνηση, δια του υπουργού Ναυτιλίας, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, προσπαθεί να συμβιβάσει τα ασυμβίβαστα, ωστόσο, όλα δείχνουν ότι προς το παρόν, οδηγούμαστε σε αδιέξοδο. Το Σαββατοκύριακο που πέρασε ο κ. Βαρβιτσιώτης βρέθηκε γι αυτόν τον σκοπό στις Βρυξέλλες, ωστόσο, είναι άγνωστο αν εκεί βρίσκεται η λύση. Οι εξελίξεις αναμένονται ραγδαίες εντός των αμέσως επόμενων ημερών.
voria.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ