2013-10-15 23:59:05
Φωτογραφία για Αθωώθηκε το πρώην Δ.Σ. τη ΔΕΥΑΜΒ για το χλώριο και τους υπερχειλιστές
Αθωωτική απόφαση εξέδωσε σήμερα το Εφετείο Λάρισας, υπέρ του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜ, την περίοδο του 2009 και τριών υπηρεσιακών παραγόντων, για την υπόθεση της προμήθειας χλωριώδους νατρίου, ώστε να αντιμετωπιστεί βλάβη στον βιολογικό καθαρισμό και υπερχειλιστών για τη συνοικία της Νεάπολης, που είχαν πάρει το δρόμο της Δικαιοσύνης μετά τις καταγγελίες του πρώην μέλους του Δ.Σ. Γιάννη Στάμου.

Όπως έγινε γνωστό σήμερα, κατά τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑΜΒ, το Εφετείο Λάρισας αθώωσε 12 πρώην μέλη του Δ.Σ. (μεταξύ των οποίων οι πρώην δήμαρχοι Αλέκος Βούλγαρης και Κυριάκος Μήτρου), καθώς και τρεις υπηρεσιακούς παράγοντες, που κατηγορούνταν για παράβαση καθήκοντος και απιστία προς την υπηρεσία.

Η υπόθεση προμήθειας χλωριώδους νατρίου, αφορά βλάβη στον βιολογικό καθαρισμό που έγινε στο τέλος καλοκαιριού του 2009 και έγινε εσπευσμένα με παραγγελία από τοπική βιομηχανία χημικών, αντί ποσού 2 €/κιλό, τη στιγμή που η ετήσια προμήθεια της ΔΕΥΑΜΒ για το δίκτυο ύδρευσης, έγινε προς 0,35 €/κιλό
. Όπως επισημάνθηκε, στο Δικαστήριο η τελική τιμή ήταν επιβαρυμένη, διότι το χλωριώδες νάτριο που προμηθεύτηκε η ΔΕΥΑΜΒ για τη βλάβη ήταν πιο δραστικό, ενώ πωλήθηκε συσκευασμένο και όχι χύμα όπως το διέθετε ο προμηθευτής από τη συμπρωτεύουσα. Υπενθυμίζεται ότι η ΔΕΥΑΜΒ προχώρησε σε εξωδικαστικό συμβιβασμό και το προϊόν κόστισε τεικά 0,50 €/κιλό.

Όσον αφορά στην προμήθεια των υπερχειλιστών για τη συνοικία Νεάπολης, αντί της κανονικής τιμής που χρεωνόταν στο σπόριο, σε τιμή μεγαλύτερη, στο Δικαστήριο αποδείχτηκε ότι η τιμή αγοράς ήταν χαμηλότερη, ενώ η διαφορά προς τα πάνω που χρεώθηκε, αφορούσε τις εργασίας τοποθέτησης που έγιναν (εκσκαφές, βάση μπετόν κλπ.). Επίσης, τονίστηκε ότι οι επιπλέον εργασίες πληρώθηκαν με βάση το ισχύον τότε κρατικό τιμολόγιο (ΑΤΟΕ).

magnesianews.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ