2013-10-16 08:19:08
Φωτογραφία για «Μπλόκο» ετοιμάζουν οι Ηλείοι αγρότες στην απεργία της 6ης Νοεμβρίου
Στη γενική πανεργατική απεργία που θα πραγματοποιηθεί στις 6 Νοεμβρίου θα συμμετέχει η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ηλείας, όπως αποφασίστηκε στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου.

Όπως τόνισε στo patrisnews.com ο πρόεδρος της ΟΑΣΗ Χρήστος Γιαννόπουλος, πρόκειται για την πρώτη κινητοποίηση των αγροτών, ενώ μέχρι τότε θα πραγματοποιηθούν συσκέψεις σε δημοτικά διαμερίσματα στο νομό.

Ένα από τα ζητήματα των κινητοποιήσεων που ξεχωρίζουν είναι η επιβολή του νέου «χαρατσιού» στους αγρότες-κτηνοτρόφους, με τη φορολόγηση των αγροτεμαχίων που έρχεται σαν οριστικό χτύπημα για τον αγροτικό κόσμο της Ελλάδας.

Υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση της ΟΑΣΗ ότι το «χαράτσι» που προσπαθεί να επιβάλει η συγκυβέρνηση, μέσω του νέου νομοσχεδίου για την ακίνητη περιουσία σε συνάρτηση με τη νέα ΚΑΠ, την άγρια φορολόγηση από το πρώτο ευρώ με 13%, τη μείωση του επιστρεφόμενου ΦΠΑ στο 6% και πολλούς την κατάργησή του, τα απλήρωτα αγροτικά προϊόντα από τους εμποροβιομηχάνους και τη συνεχή αύξηση του κόστους παραγωγής, οδηγεί χιλιάδες αγρότες – κτηνοτρόφους στο ξεκλήρισμα.

Πηγή: patrisnews
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ