2013-10-16 13:10:04
Φωτογραφία για «Συνωστισμός» υποψηφίων για τον δήμο Πατρέων
Τον Μάιο θα γίνουν οι δημοτικές εκλογές από τώρα όμως κάποιοι ετοιμάζονται. Ορισμένοι έχουν ήδη ανακοινώσει την κάθοδό τους άλλοι… περιμένουν στη γωνία! Ένα είναι το σίγουρο. Με βάση τα στοιχεία που υπάρχουν μέχρι σήμερα, οι υποψήφιοι είναι περισσότεροι από κάθε άλλη φορά.

Γιάννης Δημαράς

Ο νυν Δήμαρχος θα δώσει το παρών. Μάλιστα όπως δήλωσε προχθές ο εκπρόσωπος Τύπου της δημοτικής αρχής Χαράλαμπος Στανίτσας, ο κ. Δημαράς πιστεύει πως το κλίμα θα αντιστραφεί τους προσεχείς μήνες όταν οι δημότες ενημερωθούν για το έργο του Δημάρχου και κυρίως για το αποτέλεσμα της οικονομικής του πολιτικής. Στο πλευρό του θα είναι όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι που σήμερα ανήκουν στη δημοτική αρχή.

Χρήστος Πατούχας

Ο σημερινός επικεφαλής της παράταξης «Ανυπότακτη Πολιτεία». Δεν αποκλείεται να υποστηριχθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ, αν και στο εσωτερικό του κόμματος υπάρχουν αντιδράσεις μια και στηρίζεται κυρίως από μέλη της ΚΟΕ.


Κώστας Πελετίδης

Λόγω των μέτρων, του μνημονίου αλλά και των θέσεων που έχει λάβει για τα ζητήματα της τοπικής αυτοδιοίκησης, ο κ. Πελετίδης και οι συνεργάτες του θεωρούν πως αυτή τη φορά ίσως καταφέρουν και περάσουν στον 2ο γύρο. Από εκεί και πέρα όλα είναι ανοιχτά. Ο συνδυασμός του θα στηριχθεί σε μέλη του ΚΚΕ, όμως θα υπάρξουν και «εξωκομματικοί»! Θεωρείται ότι οι νυν δημοτικοί σύμβουλοι θα είναι και πάλι υποψήφιοι.

Ανδρέας Τζουραμάνης

Έχει ήδη κάνει την πρώτη του ανοιχτή εκδήλωση με την οποία επισημοποίησε την «κάθοδό» του στις εκλογές. Εχει συστήσει γραφείο Τύπου και ενημερώνει συχνά τα media για τις ενέργειές του.

Νίκος Οικονομόπουλος

Δημοσιοποίησε πριν τρεις εβδομάδες την απόφασή του για κάθοδο στις δημοτικές εκλογές. Προσπαθεί να ξεπεράσει τα εσωκομματικά προβλήματα που έχει (μια και ο αντίπαλός του Κώστας Χριστόπουλος προέρχεται από τον ίδιο χώρο) και φυσικά να τύχει της στήριξης της Ν.Δ. (όχι υπό τη μορφή χρίσματος). Στο πλευρό του έχει και παλιά στελέχη της Πολιτικής Ανοιξης.

Κώστας Χριστόπουλος

Την προσεχή Τρίτη πραγματοποιεί την πρώτη του ανοιχτή εκδήλωση. Εκτίμησε τα αποτελέσματα της τελευταίας δημοσκόπησης και πιστεύει πως μπορεί να βρεθεί στον δεύτερο γύρο. Στο πλευρό του οι περισσότεροι από τους σημερινούς εκλεγμένους δημοτικούς συμβούλους

Ανδρέας Παναγιωτόπουλος

Η κάθοδος του νυν Δημάρχου Δυτικής Αχαίας είναι βέβαιη. Ο εκλογικός του στίβος αλλάζει, όμως ήδη στην Πάτρα είναι αρκετά γνωστός. Τελευταία πάντως έχει πυκνώσει τις εμφανίσεις του σε κοινωνικές εκδηλώσεις που γίνονται στην πόλη. Είναι βέβαιο πως έχει στο πλευρό του στελέχη του ΠΑΣΟΚ που έχουν διαφωνήσει με την πολιτική Βενιζέλου, ο ίδιος μάχεται ενάντια στα μέτρα που εφαρμόζει η κυβέρνηση, δηλώνει αντιμνημονιακός και δεν έχει εγκαταλείψει το «σενάριο» στήριξής του από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Βασίλης Κόκκαλης

Η υποψηφιότητα του γνωστού νομικού ενδέχεται να έχει τη στήριξη της Χρυσής Αυγής. Φυσικά αυτό θα εξαρτηθεί από τα ποσοστά που θα έχει το κόμμα εκείνη την περίοδο και από το αν θα ισχύει και τότε η σημερινή απόφαση για αυτόνομη κάθοδο στις δημοτικές εκλογές σε όλες τις μεγάλες πόλεις. Ο κ. Κόκκαλης είναι μετριοπαθής, δεν υπερασπίζεται τη βία, έχει μόρφωση και θεωρείται ως το «ατού» του κόμματος για την τοπική αυτοδιοίκηση.

Δημήτρης Πεφάνης

Δηλώνει ότι θέλει να είναι υποψήφιος Δήμαρχος και μάλιστα θα παραιτηθεί και από τη θέση του Διοικητή του Νοσοκομείου Μεσολογγίου. Αγνωστο όμως παραμένει αν θα φθάσει μέχρι τέλους. Η παλαιότερη στενή σύνδεσή του με το ΠΑΣΟΚ είναι στα αρνητικά του στοιχεία. Ωστόσο είναι γνώστης των θεμάτων της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Αλέκος Χρυσανθακόπουλος

Ο πρώην βουλευτής ΠΑΣΟΚ και ΛΑΟΣ δήλωσε προ μερικών εβδομάδων ότι ενδέχεται να είναι «παρών» στις δημοτικές εκλογές. Εθεσε βέβαια κάποιους όρους, απομένει να δούμε… αν θα καταφέρει να σχηματίσει ψηφοδέλτιο σε περίπτωση που αποφασίσει την κάθοδό του. Ο ΛΑΟΣ έχει εξαιρετικά χαμηλά ποσοστά και το εγχείρημα του κ. Χρυσανθακόπουλου θα είναι δύσκολο.

Αλέξης Σκαρμέας

Το αποτέλεσμα της δημοσκόπησης της Data Rc τον ευνοεί και του «ταιριάζει». Ο ίδιος όμως –προς το παρόν τουλάχιστον- διατηρεί χαμηλούς τόνους. Ισως γιατί θα προτιμούσε να ακούσει επίσημα… τον Δημήτρη Κατσικόπουλο. Αν ο επικεφαλής της παράταξης… οδεύσει στα ορεινά (Καλάβρυτα) τότε θεωρείται βεβαία η υποψηφιότητα Σκαρμέα για τον Δήμο Πατρέων.

Νίκος Τζανάκος

Συμμετείχε σε «μυστικό δείπνο» ενόψει των δημοτικών εκλογών, ωστόσο επισήμως δεν έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για την υποψηφιότητα. Ωστόσο εκτιμάται πως είναι «ετοιμοπόλεμος»….

Δημήτρης Αϊβαλής

Η τακτική (χωρίς απουσίες) παρουσία του στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, υποδηλώνει πως θα δώσει το παρών και στις προσεχείς εκλογές. Είχε πρόσφατα ερωτηθεί από δημοσιογράφο ραδιοφώνου και είχε δηλώσει πως θα «κατεβάσει» συνδυασμό. Ο κ. Αϊβαλής δεν έχει ούτε μία απουσία από τις συνεδριάσεις.

Βίβιαν Σαμούρη

Η ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος είναι η μοναδική γυναίκα που μέχρι σήμερα έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για υποψηφιότητα. Η ίδια δηλώνει στο περιβάλλον της πως κάνει αρκετές κινήσεις. Επισήμως πάντως δεν έχει κάνει ανακοίνωση

Πηγή: patrisnews
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ