2013-10-17 12:10:05
Φωτογραφία για Μέγα απάτη στις ΔΕΚΟ: Υπάλληλοι έπαιρναν εφάπαξ παίρνοντας την σειρά άλλων
Μία απίστευτη «κομπίνα» έρχεται στο φως της δημοσιότητας και έχει να κάνει με απονομή του εφάπαξ σε χιλιάδες υπαλλήλους, χωρίς τις μειώσεις οι οποίες προβλέπονται, αλλά και... έχοντας αλλάξει την σειρά προτεραιότητας!

Όπως δημοσιεύει ο Ελεύθερος Τύπος πρόκειται για υπαλλήλους ΔΕΚΟ στα Ταμεία και σύμφωνα με τα πρώτα δειγματοληπτικά στοιχεία προκύπτει πως από τις 280 περιπτώσεις που ελέγχθηκαν προέκυψε πως με μία σειρά από απάτες ορισμένοι πήραν εφάπαξ, με κάποιους άλλους να χάνουν έως και 35.000 ευρώ καθώς υπέστησαν τις μειώσεις που προβλέπει ο νόμος.

Αυτήν την στιγμή σύμφωνα με το ρεπορτάζ εξετάζονται 2.000 υποθέσεις υπαλλήλων που πήραν εφάπαξ από τη ΔΕΗ και άλλες ΔΕΚΟ από το 2010 και μετά και οι δικαιούχοι θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις. Οι μέχρι τώρα έρευνες δείχνουν πως αρκετά εφάπαξ δόθηκαν εκτός σειράς προτεραιότητας με αποτέλεσμα άλλοι που προηγούνταν να χάσουν το 38% από αυτό που ανέμεναν.

Πώς κέρδιζαν οι απατεώνες; Εκμεταλλευόμενοι τις προσωρινές συνταξιοδοτικές αποφάσεις καθώς με αυτόν τον τρόπο εξασφάλιζαν άλλη σειρά στην απονομή του εφάπαξ, κερδίζοντας προτεραιότητα.

Για παράδειγμα όσοι πήραν εφάπαξ εκτός σειράς απ' το ΤΑΥΕΚΩ γλίτωσαν μια μείωση της τάξης του 25% το 2010, άλλη μια της τάξης του 30% για όσους αποχώρησαν από 1.1.2011 και μια τρίτη 3,5% για όσους αποχώρησαν μετά τον Αύγουστο του 2010.
koolnews.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ