2013-10-17 18:58:05
Φωτογραφία για Οι εξουσιάζοντες, η Χρυσή Αυγή και η κοινωνία...
Τι θα γίνει τελικά μετά τις εξελίξεις με τη Χρυσή Αυγή και την προφυλάκιση των Μιχαλολιάκου και Παππά; Υπάρχει μέλλον για την ακροδεξιά στην Ελλάδα; Ερωτήματα τα οποία κανείς δε μπορεί ν απαντήσει με βεβαιότητα Οι απόψεις πολλές και διαφορετικές, ανάλογα με το πως ερμηνεύει κανείς τα πράγματα.

Είναι γεγονός πως από το πολιτικό μας σύστημα στην Ελλάδα και οι άνθρωποί τους βρίσκονται σε αποσύνθεση.

Απο το 2009 επί κυβερνήσεως Γ.Α. Παπανδρέου και αφού η χώρα με υπογραφή του έχει ενταχθεί και επίσημα στο μνημόνιο το πολιτικό μας σύστημα δέχεται τους πρώτους τριγμούς από τα μέτρα του Μνημονίου.

Το πολιτικό μας σύστημα αρχικά προκειμένου να αντέξει σ' αυτούς τους τριγμούς εντάσσει στην κυβερνητικό σχηματισμό το κόμμα του ΛΑ.Ο.Σ. προκειμένου να έχει μια ευρύτερη συναίνεση όπως έλεγαν τότε.

Ήταν όμως αυτός ο πραγματικός λόγος ή μηπως όχι.

Προσωπικά θεωρώ πως το τότε πολιτικό σύστημα βλέποντας πως δέχεται ισχυρούς τριγμούς και επέλεξε το κόμμα του ΛΑΟΣ για τρεις λόγους:


1.Ήθελε να παραμείνει στην εξουσία

2. Ήθελε να έχει όντως μια ευρύτερη πολιτική συναίνεση ώστε να είναι "ανεκτά" τα μέτρα.

3. Ήθελε να αποδομήσει ουσιαστικά το κόμμα το ΛΑΟΣ

Το κόμμα του ΛΑΟΣ εκείνη τη στιγμή τουλάχιστον δημοσκοπικά ήταν ανερχόμενη δύναμη, επομένως το φοβισμένο εκεί τη στιγμή υπάρχον πολιτικό σύστημα ήταν ανήσυχο.

Έτσι λοιπόν επέλεξε να κάνει το κόμμα του ΛΑΟΣ συνυπεύθυνο ώστε να το αποδομήσει.

Τελικά τα κατάφερε, ενώ ταυτόχρονα εντάχθηκαν στο κόμμα της ΝΔ οι Άδωνις Γεωργιάδης και Μάκης Βορίδης.

Εν συνεχεία το πολιτικό μας σύστημα (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ) αντιγράφοντας το μοντέλο ΠΑΣΟΚ ΛΑΟΣ επέλεξε να συνεργαστεί με τη ΔΗΜΑΡ. έχοντας ακριβώς τον ίδιο στόχο και σκοπό όπως και με το κόμμα του ΛΑΟΣ.

Αρχικά έδειχνε να τα καταφέρνει όμως ο Φώτης Κουβέλης βλέποντας ότι μπορεί να "τελειώσει" πολιτικά όπως το ΛΑΟΣ αποφάσισε να αποχωρήσει από τη συγκυβέρνηση μήπως και σωθεί,

Το πολιτικό μας σύστημα λοιπόν (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ) έμεινε πλέον μόνο του.

Οι κατάσταση στην Ελληνική κοινωνία πάει από το κακό στο χειρότερο και στο χώρο της ακροδεξιάς εμφανίζεται η Χρυσή Αυγή αποτέλεσμα του Θυμού μερίδας των πολιτών.

Τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής ανεβαίνουν και το πολιτικό μας σύστημα είναι πλέον αμήχανο.

Και ξαφνικά εν μια νυκτί έχουμε συλλήψεις ηγετικών και όχι στελεχών - μελών και "φίλων" της Χρυσής Αυγής, με αφορμή τη δολοφονία ενός νέου ανθρώπου,

Τα ερωτήματα που προκύπτουν πολλά:

1. Γιατί έτσι ξαφνικά;

2.Γιατί τόσο βιαστικά;

3. Γιατί τώρα και άλλα πολλά γιατί...;

Και η απάντηση τόσο απλή...

Μα γιατί από τη μια τώρα "βόλευε" και τώρα δεν "εξυπηρετούσε" πλέον η ύπαρξη της Χρυσής Αυγής τους κυβερνητικούς εταίρους.

Οι εξελίξεις όσον αφορά στη Χρυσή αυγή λειτούργησαν αποπροσανατολιστικά όσον αφορά την εκ νέου έλευση της "Τρόικας" στην Αθήνα για να οριστικοποιηθούν τα νέα μέτρα, κάτι που βόλευε τους κυβερνητικούς εταίρους και την επικοινωνιακή τους τακτική.

Ταυτόχρονα η άνοδος των ποσοστών της Χρυσής Αυγής, εν όψει των Ευρωεκλογών και των Αυτοδιοικητικών εκλογών.

Γεγονός που ανησύχησε τους Κυβερνώντες.

Mε τις κινήσεις του κ. Σαμαρά και των Ακροδεξιών του σταγονιδίων, υπάρχει κίνδυνος εκτροπής και κοινωνικής αναταραχής.

Κοινωνική Αναταραχή, διότι κάθε μέρα δυσκολεύουν τα πράγματα για όλους μας και ο κόσμος είναι θυμωμένος επειδή δεν υπάρχει κοινωνική διακαιοσυνη

Κίνδυνος εκτροπής διότι οι εξουσιάζοντες μέσα στον πανικό τους να μη χάσουν την εξουσία μέσα από τα χέρια τους ομιλούν περί θεωρίας των δύο άκρων, καταδικάζουν τη βια απ όπου κι αν προέρχεται και είναι ικανοί να βάλουν φυλακή με το πρόσχημα της βίας όσους δε συμφωνούν μαζί τους.

Όμως ξεχνούν πως αν δεν καταπολεμηθούν οι αιτίες του προβλήματος αν δεν υπάρξει κοινωνική Δικαιοσύνη και πραγματική Δημοκρατία τότε όχι μόνο δε θα εκλείψουν φαινόμενα τύπου Χρυσής Αυγής αλλά θα ενταθούν...

Αναγνώστης
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ