2013-10-18 08:36:05
Φωτογραφία για Οργισμένος ο πατέρας του αδικοχαμένου Ντουζόν Ζαμίτ από τη μείωση των ποινών των ανθρώπων που έδειραν μέχρι θάνάτου το γιο του
Tην έντονη δυσαρέσκειά τους εκφράζει η οικογένεια του αδικοχαμένου Ντουζόν Ζαμίτ για την εφετειακή απόφαση μείωσης των ποινών των ανθρώπων που κατηγορούνται για τον ξυλοδαρμό μέχρι θανάτου του νεαρού Αυστραλού πριν από πέντε χρόνια στη Μύκονο.

«Αισθανόμαστε ότι μας αρνούνται τα δικαιώματά μας. Και θα εμφανιστούμε στον Άρειο Πάγο. Θα εξετάσουμε τα έγγραφα από τη Σύρο και θα ζητήσουμε αίτηση αναίρεσης της απόφασης για αυτό που έκαναν στην οικογένειά μας. Και θα εξετάσουμε τις επιλογές μας για να πάμε στο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο Στρασβούργο» λέει χαρακτηριστικά ο πατέρας του Ντουζόν.

Πριν από μερικές ημέρες συνεδρίασε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Σύρου για την εκδίκαση της έφεσης που είχε κατατεθεί κατά της πρωτόδικης απόφασης.

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθισαν ο υπάλληλος του μπαρ, ο οποίος πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε 22 έτη και έξι μήνες φυλάκιση για πρόκληση θανατηφόρων σωματικών βλαβών, καθώς και ακόμη δύο υπάλληλοι του κέντρου, που είχαν καταδικαστεί σε 8 έτη και 3 μήνες ο ένας και σε 7,5 έτη ο άλλος, για άμεση συνέργεια.


Το βράδυ της Τρίτης, ύστερα από τρίωρη συνεδρίαση, το δικαστήριο μείωσε τις ποινές των τριών κατηγορουμένων προκαλώντας σοκ στην οικογένεια του αδικοχαμένου παλικαριού, που περίμενε δικαίωση.

Ο πρώτος καταδικάστηκε σε 16 χρόνια κάθειρξη, ο δεύτερος σε σε πέντε έτη και δύο μήνες και ο τρίτος σε τέσσερα έτη και 11 μήνες.

Για τους δύο τελευταίους η ποινή μετατράπηκε σε εξαγοράσιμη, έναντι 5 ευρώ την ημέρα, και αφέθηκαν ελεύθεροι, ενώ ο πρώτος επέστρεψε στον Κορυδαλλό όπου εκτίει την ποινή του.

Πηγή: iefimerida
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ