2013-10-18 17:18:05
Φωτογραφία για Με... ηχηρό τρόπο η διαμαρτυρία του Μουσικού Σχολείου Τρικάλων
Κινητοποίηση σήμερα μαθητών, γονέων και Καθηγητών του Μουσικού Σχολείου Τρικάλων στο πλαίσιο πανελλαδικών μεσημεριανών διαμαρτυριών για την έλλειψη Εκπαιδευτικού προσωπικού και για τα προβλήματα μεταφοράς και σίτισης των μαθητών του Μουσικού Σχολείου.

Όπως κατέγραψε το trikalanews.gr υπήρξε στις 12 το μεσημέρι …ηχηρό συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στα Τρίκαλα με κατάληξη την Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων όπου παραδόθηκε από τον Πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Μουσικού Σχολείου Τρικάλων Παναγιώτη Καλαμπάκα, υπόμνημα στον Αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων Χρήστο Μιχαλάκη και αναλύθηκαν τα προβλήματα που υπάρχουν και εμποδίζουν την ομαλή λειτουργία του Μουσικού Σχολείου, τόσο στον κ. Μιχαλάκη όσο και στην Περιφερειακή Σύμβουλο Ελένη Αργυροπούλου που έχει οργανική θέση στο Μουσικό Σχολείο και στον Περιφερειακό Σύμβουλο Γιώργο Τσίγκα.

Στην συνέχεια, οι διαμαρτυρόμενοι, κατευθύνθηκαν στα γραφεία της Β/Βάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων για να εκφράσουν τα αιτήματά τους και στον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Θεόδωρο Τσέλιο.


Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά από …παλινωδίες της Κυβέρνησης, το θέμα της μεταφοράς των μαθητών των Μουσικών Σχολείων …επέστρεψε στις Περιφέρειες ενώ οι Δήμοι όπως αυτός των Τρικάλων είχε προχωρήσει μέχρι και σε διαγωνισμούς Ωστόσο δεν έχει ορισθεί ποιος θα έχει την αρμοδιότητα για την σίτιση των μαθητών, θέμα που όπως κατέγραψε το trikalanews.gr απασχόλησε το πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο Τρικάλων.

Ταυτόχρονα, ζητείται η άμεση κάλυψη των λειτουργικών κενών με καθηγητές όλων των μουσικών ειδικοτήτων που ζήτησε το κάθε Μουσικό Σχολείο, η δωρεά διανομή σχολικών εγχειριδίων για τις ξένες γλώσσες και για τα μουσικά μαθήματα και η εφαρμογή των σχετικών διατάξεων που αφορούν στην πιστοποίηση του οργάνου που διδάσκονται οι μαθητές αλλά και την εφαρμογή του Νόμου που δίνει την δυνατότητα στους αποφοίτους των Μουσικών Λυκείων να λαμβάνουν, κατόπιν εξετάσεων, πτυχίο ειδικό αρμονίας και πτυχίο παραδοσιακής μουσικής.

Η ολιγωρία της Πολιτείας, είναι προφανής αναφορικά με την επίλυση των παραπάνω προβλημάτων για την ομαλή λειτουργία των Μουσικών Σχολείων.

Από την πλευρά του ο κ. Μιχαλάκης, τάχθηκε ανεπιφύλακτα υπέρ των διαμαρτυρόμενων, χαρακτηρίζοντας ως «λογικά και απόλυτα δικαιολογημένα» τα αιτήματα των διαμαρτυρομένων.

trikalanews.gr
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ