2013-10-19 10:30:08
Φωτογραφία για Τι απέγιναν τα αμυντικά σχέδια που έχει ο Βενιζέλος σπίτι του;
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος όχι μόνο κράτησε κρυφά στην κατοχή του, στο προσωπικό του αρχείο για επτά μήνες τη Λίστα Λαγκάρντ χωρίς να είναι υπουργός αλλά παραδέχτηκε στις αρχές του χρόνου από το βήμα της Βουλής ότι έχει ακόμη στην κατοχή του τα αμυντικά σχέδια της χώρας.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, στα πλαίσια της συζήτησης για τη σύσταση της προανακριτικής, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι διατηρεί ένα αντίγραφο των αμυντικών σχεδίων της χώρας από τον καιρό που ήταν υπουργός. Αμέσως προκλήθηκε αναστάτωση στο σώμα της Βουλής και κάποιος βουλευτής της αντιπολίτευσης τον ρώτησε, πως τα έχει, και εκείνος απάντησε αστειευόμενος: «Πώς τα έχω; Άντε καλέ πως τα έχω. Τα έχω για να κάνουμε πραξικόπημα όταν θα πάρετε την πλειοψηφία».

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος στην προσπάθεια του να υποστηρίξει ότι οι υπουργοί λαμβάνουν και κρατούν παντός είδους υπηρεσιακά αντίγραφα εγγράφων τα οποία μάλιστα συνηθίζουν να τα κρατούν σπίτι τους μετά το τέλος της θητείας τους παραδέχτηκε ότι έχει τα αμυντικά σχέδια της χώρας στην κατοχή του χωρίς θα έχει κανένα θεσμικό αξίωμα που να δικαιολογεί μια τέτοια κατοχή.


Θυμίζουμε στους αναγνώστες πως η κατοχή στην ιδιωτική σφαίρα και εξουσία, απόρρητων διαβαθμισμένων αμυντικών μυστικών και σχεδίων της χώρας από οποιοδήποτε πρόσωπο και ιδιαίτερα υπό τις ανωτέρω συνθήκες και με την συνέργεια των υπευθύνων για την διαφύλαξή αυτών, συνιστούν βαρύτατες εγκληματικές πράξεις.

Ποιο συγκεκριμένα συνιστά Παραβίαση Μυστικών της Πολιτείας (άρθρα 146 και 147 Π.Κ.), Κατασκοπεία (άρθρα 148 και 149 Π.Κ.), Υπόθαλψη Εγκληματία (άρθρο 231 Π.Κ.) και Παρασιώπηση Εγκλημάτων (άρθρο 232 Π.Κ.), ήτοι πράξεις που προβλέπονται και τιμωρούνται βαρύτατα από τον Ποινικό Νόμο.

Επιμέλεια: www.logiosermis.net
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ