2013-10-19 11:02:11
Φωτογραφία για ΝΤΑΝΣΤΟΝ : ΟΠΛΟ ΜΑΣ Η ΑΜΥΝΑ
Στην ικανότητα του Ολυμπιακού να κερδίζει από την άμυνα, μέχρι να βρει «χημεία» στην επίθεση στάθηκε ο Μπράιαντ Ντάνστον, μιλώντας στο "sportfm.gr", μετά τη νίκη επί της Μάλαγα.

Ο Αμερικανός σέντερ, που πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στην Ευρωλίγκα, μίλησε για την όχι και τόσο καλή δική του απόδοση, τις διαφορές του ιταλικού πρωταθλήματος με την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της Ευρώπης, τα συναισθήματά του από την πρώτη του… επαφή με τον κόσμο του Ολυμπιακού, αλλά και για τον τρόπο παιχνιδιού και τον βαθμό ετοιμότητας των «ερυθρόλευκων».

Παράλληλα, χαρακτήρισε δύσκολο το προσεχές παιχνίδι του ομίλου με την Γαλατάσαραϊ στην Κωνσταντινούπολη τη προσεχή Πέμπτη (24/10).

Αναλυτικά, ο Μπράιαντ Ντάνστον, μίλησε για:

-τη νίκη στο ντεμπούτο του στην Ευρωλίγκα:

«Η αλήθεια είναι ότι με ικανοποιεί μόνο η νίκη της ομάδας και όχι η δική μου απόδοση. Ήμουν λίγο μπερδεμένος και δεν πήρα και τις πιο έξυπνες αποφάσεις που θα μπορούσα. Νικήσαμε όμως και αυτό είναι το σημαντικό. Ιδιαίτερα από τη στιγμή που θέλαμε να μπούμε με τον κατάλληλο τρόπο στην διοργάνωση, ενώ ο αντίπαλος ήταν μπροστά στο σκορ για το μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα».


-το αν ήταν νευρικός και αγχωμένος:

«Όχι δεν μπορώ να πω ότι ήταν αυτοί οι λόγοι που δεν πρόσφερα όσα ήθελα. Προσπάθησα να είμαι επιθετικός στην άμυνα, αλλά οι διαιτητές σφύριζαν λίγο παραπάνω απ’ ότι έπρεπε και έτσι χρεώθηκα νωρίς με φάουλ. Αυτό δεν με άφησε να βρω ρυθμό».

-τις διαφορές του ιταλικού πρωταθλήματος με την Ευρωλίγκα:

«Το μπάσκετ στα βασικά του είναι παντού το ίδιο. Είτε παίζεις σε μία άσημη χώρα, είτε στην πιο ανεπτυγμένη. Σίγουρα οι απαιτήσεις είναι διαφορετικές, ξέρεις ότι σε βλέπει περισσότερος κόσμος και ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος, όμως προσωπικά το βλέπω σα μία ευκαιρία να αποδείξω ότι αξίζω που βρίσκομαι εδώ. Θα δίνω συνέχεια τον καλύτερο μου εαυτό για να δικαιώσω αυτούς που με επέλεξαν. Ήταν όνειρο ζωής να αγωνιστώ σε αυτή τη διοργάνωση και παρόλο που ακόμα δεν έχω προσαρμοστεί πλήρως, το απολαμβάνω».

-το πώς έζησε το πρώτο εντός έδρας παιχνίδι με κόσμο:

«Μας βοήθησαν πολύ γιατί τραγουδούσαν ακόμα και όταν χάναμε. Απόψε ήταν φυσιολογική ατμόσφαιρα γηπέδου, κάτι που δεν συνέβη στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό γιατί ήμασταν τιμωρημένοι. Ήταν πραγματικά περίεργο να παίζεις με άδεια καθίσματα. Όταν σε ένα παιχνίδι χρειαστεί να κάνεις μία μεγάλη ανατροπή, πάντα χρειάζεσαι αυτή την έξτρα ενέργεια που σου δίνει το κοινό σου».

-τον βαθμό ετοιμότητας της ομάδας συνολικά:

«Είναι ακόμα πολύ νωρίς. Έχουμε κάνει ελάχιστες προπονήσεις όλοι μαζί και είναι σημαντικό που έχουμε ξεκινήσει με δύο νίκες χωρίς να έχουμε αποδώσει στο 100%. Όσο θα γνωριζόμαστε καλύτερα ως συμπαίκτες, θα ανεβαίνουμε συνολικά, αλλά χρειάζεται χρόνος. Προς το παρόν επειδή στην επίθεση φαίνεται το ότι χρειαζόμαστε δουλειά μαζί, κοιτάμε να συγκεντρωνόμαστε στην προσωπική και την ομαδική άμυνα για να πετυχαίνουμε τον στόχο μας. Αυτό νομίζω ότι θα είναι το “κλειδί” η άμυνα. Η επίθεση μας σίγουρα θα βελτιωθεί, αλλά για να μην πηγαίνει… χαμένος ο κόπος μας σε αυτή, θα πρέπει να είμαστε σταθεροί στην άμυνα».

-το προσεχές παιχνίδι Ευρωλίγκας με την Γαλατάσαραϊ στην Κωνσταντινούπολη:

«Τους παρακολούθησα στο παιχνίδι με την Σιένα και η αλήθεια είναι ότι μου έκαναν πολύ καλή εντύπωση. Είναι σκληρή και καλή ομάδα. Θα πρέπει πρώτα απ’ όλα να προετοιμαστούμε κατάλληλα στον τρόπο παιχνιδιού της, να περιορίσουμε το μεγάλο της ατού που είναι ο Αρόγιο και να κάνουμε ο,τι καλύτερο μπορούμε για να νικήσουμε και εκεί μέσα. Θα είναι δύσκολο πάντως».
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ