2013-10-19 17:52:10
Φωτογραφία για ΜΑΝΤΖΑΡΗΣ : ΑΣΤΑΜΑΤΗΤΟΙ ΣΕ ΑΝΟΙΧΤΟ ΓΗΠΕΔΟ!
Ο Βαγγέλης Μάντζαρης μίλησε στο "RedPlanet.gr", τονίζοντας πως οι "ψηλοί" του Ολυμπιακού φέτος δίνουν ασφάλεια στην περιφέρεια, ενώ επεσήμανε πως όταν οι ερυθρόλευκοι τρέχουν στο ανοιχτό γήπεδο είναι ασταμάτητοι.

Λίγο μετά το τέλος της αναμέτρησης κόντρα στην Μάλαγα, με τον Ολυμπιακό στην πρεμιέρα της Euroleague να κερδίζει την ισπανική ομάδα στο ΣΕΦ με σκορ 69-61, ο 23χρονος πλέι-μέικερ τόνισε αναλυτικά:

-Ήταν το πρώτο παιχνίδι της σεζόν. Φάνηκε πως υπήρχε άγχος. Πως είδες το ματς;

"Ήταν το πρώτο ματς της σεζόν για εμάς, παίζοντας στην έδρα μας και υπήρχε λίγο άγχος. Θα ήταν καλύτερο αν η πρεμιέρα για εμάς γινόταν σε εκτός έδρας παιχνίδι.

Όπως είχε πει και ο κόουτς θέλαμε να κερδίσουμε έστω και με έναν πόντο διαφορά, γιατί η νίκη είναι αυτή που μένει.

Είχαμε άγχος, υπήρχε λίγο πίεση, ενώ ήμασταν και άστοχοι στην επίθεση. Πιστεύω πως στο δεύτερο ημίχρονο παίξαμε πάρα πολύ καλή άμυνα και για αυτό καταφέραμε να πάρουμε αυτή τη νίκη".


-Είναι αρκετά τα νέα πρόσωπα στην φροντ-λάιν. Πιστεύεις θέλετε χρόνο ώστε να βγάλετε συνεργασίες στην επίθεση με τους ψηλούς;

"Είναι αρχή ακόμη, τώρα μόλις ξεκίνησε η σεζόν και είναι λογικό ακόμη να μην μπορούμε να βγάλουμε τις επιθυμητές συνεργασίες μας στο παρκέ. Αν ήμασταν από τώρα πολύ καλά θα... ανησυχούσαμε κιόλας. Είναι αρκετοί οι νέοι παίκτες στο ρόστερ μας και χρειαζόμαστε χρόνο. Σαν σύνολο δεν έχουμε μάθει ακριβώς τα plays μας και το πως θα πρέπει να κινούμαστε στο παρκέ. Πρέπει να βρει ο καθένας τον ρόλο του μέσα στην ομάδα, μέσα από το ροτέισον που γίνεται, αλλά όσο περνάει ο καιρός θα παίζουμε όλο και καλύτερα, αυτός είναι ο στόχος μας. Είναι πολύ σημαντικό όμως πως για ακόμη ένα ματς κρατήσαμε την άμυνα μας δυνατή, καθώς δεχτήκαμε μόλις 61 πόντους. Από την άμυνα μας κερδίσαμε, ειδικά από αυτή που παίξαμε στο δεύτερο ημίχρονο".

-Όλο το καλοκαίρι μιλάγαμε για την μεγαλύτερη αθλητικότητα που απέκτησε ο Ολυμπιακός στην φροντ-λάιν. Το αντιλαμβάνεστε πλέον και στην πράξη;

Αυτό είναι γεγονός. Έχουμε αποκτήσει μεγαλύτερη αθλητικότητα μέσα στο καλάθι. Και εμείς στην περιφέρεια έχουμε πλέον μεγαλύτερη ασφάλεια, καθώς στο ενδεχόμενο που ο "κοντός" μας περάσει ξέρουμε πως οι "ψηλοί" μας θα μπορέσουν να τον σταματήσουν. Βλέπουμε πως τα νέα παιδιά που έχουν έρθει, τα οποία παίζουν μέσα στην ρακέτα, όπως ο Μπρεντ (Πέτγουεϊ), ο Σέντρικ (Σίμονς) και ο Μπράιντ (Ντάνστον) είναι πάρα πολύ αθλητικοί. Βοηθάνε πάρα πολύ στο μπλοκ, στην αλλοίωση του σουτ και στα ριμπάουντ και το γεγονός αυτό μας δίνει ψυχολογία, αλλά και ώθηση σαν ομάδα, ειδικά στο να τρέξουμε στο ανοιχτό γήπεδο πιο εύκολα.

-Όταν ο Ολυμπιακός βρίσκει ρυθμό και τρέχει στο ανοιχτό γήπεδο είναι ασταμάτητος;

"Ακριβώς! Όταν βρούμε ρυθμό, τρέξουμε στο ανοιχτό γήπεδο και βγάλουμε αιφνιδιασμούς στο τρανζίσιον παιχνίδι, πιστεύω πως δεν μπορεί να μας σταματήσει κανείς, διότι είμαστε πάρα πολύ καλοί σε αυτό το κομμάτι".

-Μέσα στην χρονιά θα έρθουν σκαμπανεβάσματα. Πως θα πρέπει να τα αντιμετωπίσετε;

"Είναι αρχή ακόμη. Σίγουρα μέσα στην σεζόν θα έχουμε σκαμπανεβάσματα, θα έχουμε τα πάνω και τα κάτω μας και χρειάζεται υπομονή σε αυτό το κομμάτι. Σημαντικό είναι να κερδίζουμε και να παίρνουμε τις νίκες που πρέπει ώστε να προχωράμε. Από παιχνίδι σε παιχνίδι θα βελτιωνόμαστε. Ευχαριστούμε τον κόσμο που ήρθε στο ΣΕΦ, γιατί μας βοήθησε πραγματικά και μας έδωσε ώθηση, ειδικά στο σημείο που βρεθήκαμε να χάνουμε με 12 πόντους διαφορά. Αν δεν είχαμε την παρουσία του κόσμου, ίσως να ήταν διαφορετικά τα πράγματα για εμάς".
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ