2013-10-19 21:29:07
Φωτογραφία για Και άλλη αποδοκιμασία προς τον Μπαρόζο: Του πέταξαν αυγά στο Βέλγιο
Συνεχίζεται η κριτική για την ευρωπαϊκή μεταναστευτική πολιτική. Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μπαρόζο για δεύτερη φορά μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα αποδοκιμάστηκε από πολίτες στη Λιέγη, όπου βρέθηκε... την περασμένη Πέμπτη, για ένα ντιμπέιτ σχετικά με το μέλλον της Ευρώπης.

Ο υψηλός προσκεκλημένος δεν έγινε δεκτός μετά βαΐων και κλάδων. Αντίθετα, δύο νεαροί που βρίσκονταν στην αίθουσα γιουχάισαν τον πρόεδρο της Κομισιόν και του πέταξαν αυγά, χωρίς ωστόσο να καταφέρουν να τον πετύχουν.

Το περιστατικό συνέβη την πρώτη ώρα του Debating Europe, μιας σειράς συναντήσεων με Ευρωπαίους πολίτες, όταν δόθηκε ο λόγος στου δύο νεαρούς. Ο πρώτος απευθυνόμενος στον Μπαρόζο, του είπε ότι σύμφωνα με έρευνα του Ευρωβαρόμετρου το 95% των Ευρωπαίων πολιτών απορρίπτουν τα μέτρα λιτότητας παρόλα αυτά οι φωνές τους δεν ακούγονται.

Στη συνέχεια μια νεαρή κοπέλα, πήρε το λόγο και κατηγόρησε τον πρόεδρο της Κομισιόν πως είναι υπεύθυνος για το «οχυρό Ευρώπη», που προκαλεί θανάτους μεταναστών.

Άμεση ήταν η παρέμβαση των διοργανωτών οι οποίοι, υπενθύμισαν στους νεαρούς ότι πρέπει να περιοριστούν μόνο στην υποβολή ερωτήσεων, ωστόσο ο πρόεδρος της Κομισιόν ζήτησε να συνεχίσουν.

«Οι Ευρωπαίοι αγρότες χάνουν χρήματα για κάθε αυγό που πωλούν εξαιτίας της πολιτικής ελεύθερου εμπορίου», είπε ο νεαρός και όταν τα μικρόφωνα απομακρύνθηκαν και από τους δυο, εκείνοι πέταξαν τα αυγά.

Πρώτο Θέμα
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ