2013-10-20 11:01:53
Φωτογραφία για Η ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΩΝ ΕΡΥΘΡΟΛΕΥΚΩΝ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΛΑΤΑΝΙΑ (1-4)
Για... 60 λεπτά ο Ολυμπιακός δεν υπήρχε στο γήπεδο των Περιβολίων στα Χανιά, με αποτέλεσμα να έχει βρεθεί από το δεύτερο κιόλας λεπτό πίσω στο σκορ από τον Πλατανιά, που προσπαθούσε με νύχια και με δόντια και παράταξη... πούλμαν, να κρατήσει μακριά τους ερυθρόλευκους από την εστία του. Χωρίς καθαρό μυαλό οι παίκτες του Ολυμπιακού, προσπαθούσαν να διασπάσουν την άμυνα που έστησε ο Ουζουνίδης ανορθόδοξα και βιαστικά, με πολλές λάθος κινήσεις και μεταβιβάσεις.

Μετά και το πρώτο τέταρτο της επανάληψης που λίγα πράγματα άλλαξαν, το αυτογκόλ του Πλατανιά που έφερε το ματς στο 1-1, άλλαξε και τη ροή του παιχνιδιού. Οι μεν γηπεδούχοι απογοητεύτηκαν, ενώ έδειξαν να ξεμένουν και από δυνάμεις, αντίθετα οι παίκτες του Ολυμπιακού, ήξεραν ότι είχαν περίπου μισή ώρα στη διάθεσή τους για να "καθαρίσουν" τον αγώνα, ανέβασαν στροφές και μέσα σε λίγα λεπτά και με συνοπτικές διαδικασίες "κλείδωσαν" το τρίποντο. Ο Μίτσελ από τη μεριά του, έκανε τις κινήσεις που έπρεπε προκειμένου να δώσει στην ομάδα τη... σπίθα που της έλειπε εξώφθαλμα στο πρώτο ημίχρονο.


Ας δούμε τι έκαναν αναλυτικά οι ερυθρόλευκοι που αγωνίστηκαν χθες στα περιβόλια :

Ρομπέρτο : Δε φέρει ευθύνη στο γκολ του Τόρες, και από εκεί και πέρα η πίεση που δέχθηκε ήταν... αναιμική. Δύο φορές χρειάστηκε να επέμβει μέχρι το τέλος του αγώνα και το έκανε πολύ καλά, ενώ και στις εξόδους του δεν είχε προβλήματα.

Σαλίνο : Στην φάση του γκολ του Πλατανιά, δε μπήκε όπως θα έπρεπε στη φάση και άφησε τον Μπέλιτς να βγάλει την ασίστ και γενικά στο πρώτο 20λεπτο προβλημάτισε έντονα με την παρουσία του. Όχι βέβαια ότι μετά βελτιώθηκε θεαματικά, αλλά τουλάχιστον ήταν κάπως καλύτερος. Έχει πάντως το ελαφρυντικό της απουσίας από τα τελευταία παιχνίδια Παπαδόπουλος : Δεν έχει παιχνίδια στα πόδια του και είναι εμφανές από... μακριά, ειδικά στο πρώτο 20λεπτο της αναμέτρησης έδειχνε να μην πατάει με σιγουριά στον αγωνιστικό χώρο. Όσο περνούσε η ώρα έδειχνε να έχει κάπως καλύτερα πατήματα, αλλά είναι πολύ μακριά από τον Αβραάμ που ξέραμε και θα χρειαστεί χρόνος και σκληρή δουλειά, καθώς και να παίρνει την ευκαιρία σε όλο και περισσότερα παιχνίδια για να βρει το ρυθμό του. Αντικαταστάθηκε από τον Μανιάτη στο 65'.

Μανωλάς : Σε τέτοια παιχνίδια δεν έχει πρόβλημα, και δεν είχε ούτε χθες με αντιπάλους τους επιθετικούς του Πλατανιά. Όταν χρειάστηκε να επέμβει το έκανε επιτυχημένα, τόσο ψηλά όσο και χαμηλά. Είναι απαραίτητη η καλή του παρουσία με την Μπενφίκα, αν και αποχώρησε από το γήπεδο με πρόβλημα τραυματισμού.

Παπάζογλου : Φιλότιμος και μαχητής, με πολλά τρεξίματα, έπαιξε σε μία θέση που δεν την... έχει, αλλά επιστρατεύτηκε αναγκαστικά για να καλύψει το κενό τον Μπονγκ και Χολέμπας. Είχε δυσκολίες, ειδικά με τον Μπέλιτς, αλλά από τα πόδια του ξεκίνησε η φάση του 1-2 ,όταν και βρήκε μόνο του τον Ντομίνγκες που με τη σειρά του έβγαλε την ασίστ στον Μήτρογλου. Είναι παίκτης που έχει αποκτηθεί για στόπερ, και ελάχιστες φορές πήρε την ευκαιρία στη φυσική του θέση. Όταν παίζει στα άκρα, δείχνει πάντως αρκετές αδυναμίες...

Σάμαρης : Ότι καλύτερο είχε να παρουσιάσει ο Ολυμπιακός, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο που ήταν ο μοναδικός που ξεχώρισε. Έδωσε και κέρδισε πολλές μάχες στη μεσαία γραμμή, και προσπάθησε να δημιουργήσει"κάθετο" παιχνίδι, χωρίς μεγάλη επιτυχία πάντως. Έπαιξε δίπλα στον Μανωλά μετά την είσοδο του Μανιάτη στο 65' και στάθηκε καλά και εκεί.

Εντινγκά : Έχει... συμμετοχή στο γκολ του Πλατανιά στο 2', αφού δεν απόμακρυνε τη μπάλα μετά το βολέ του Γιωργαλλίδη. Δεν είχε ιδιαίτερη πίεση ανασταλτικά, αλλά από δημιουργία... μηδέν, αφού αρκέστηκε σε παράλληλες πάσες 5 μέτρων, ενώ δεν προσπάθησε ν'ανέβει ή να περάσει κάποια κάθετη πάσα. Αντικαταστάθηκε στο ημίχρονο από τον Ντομίνγκες, αφού ο Μίτσελ κατάλαβε ότι με τον Πλατανιά, μάλλον είναι... περιττά τα δύο αμυντικά χαφ.

Βάις : Μακριά από τον καλό του εαυτό και φλύαρος αρκετά, με πολλές ατομικές και ανεπιτυχείς προσπάθειες. Είχε προβλήματα απέναντι στην μαζική άμυνα των γηπεδούχων, αλλά για όλα αυτά μας... αποζημίωσε με το γκολ που έγραψε το τελικό σκορ 1-4, όταν διέσχισε σχεδόν όλο το γήπεδο και πλάσαρε ιδανικά τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων. Πάντως, πρέπει να σταθεροποιήσει την απόδοση, ειδικά τώρα που ακολουθεί ο αγωνιστικός γολγοθάς του Ολυμπιακού για να μπορέσει να βοηθήσει ουσιαστικά την ομάδα.

Φουστέρ : Αλλού για αλλού ο φιλότιμος Ισπανός του Θρύλου στο διάστημα που αγωνίστηκε, δε του βγήκε τίποτα! Σωστά αντικαταστάθηκε από τον Κάμπελ στο ημίχρονο.

Σαβιόλα : Στο πρώτο ημίχρονο έδειξε λίγα πράγματα και απέτυχε να σκοράρει στις δύο φορές που είχε την ευκαιρία να το κάνει. Ούτε στην επανάληψη θύμισε τον... καλό Σαβιόλα, αλλά ήταν αυτός που με το γκολ που πέτυχε ουσιαστικά "καθάρισε" τον αγώνα. Ο Ολυμπιακός πάντως έχει ανάγκη έναν πολύ καλύτερο Σαβιόλα και όχι αυτόν των Περιβολίων.

Μήτρογλου : Ξανά γκολ για τον "πιστολέρο" του Θρύλου, και μάλιστα το πιο σημαντικό, αφού έβαλε μπροστά τους Πειραιώτες στο σκορ. Στο πρώτο ημίχρονο, τραβιόταν μέχρι το... κέντρο για να πάρει μπάλα, αφού οι συμπαίκτες του δεν έβρισκαν τρόπο να τον τροφοδοτήσουν, ενώ είχε μόνιμα πάνω του, τουλάχιστον δύο παίκτες. Με την είσοδο του Ντομίνγκες ανέβηκε και ο Μήτρογλου, πέτυχε με κεφαλιά - ψαράκι το 1-2 ενώ 5 λεπτά αργότερα έδωσε ασίστ στον Σαβιόλα για το 1-3.

Κάμπελ : Η είσοδος του στο ημίχρονο αντί του Φουστέρ έδωσε ζωντάνια στην πτέρυγα του Ολυμπιακού και αναστάτωσε πολλές φορές την άμυνα του Πλατανιά. Από δική του ενέργεια προήλθε το... αυτογκόλ της ισοφάρισης. Ήταν θετικός στο διάστημα που αγωνίστηκε.

Ντομίνγκες : Ήταν αυτός που άλλαξε όλη τη μορφή του παιχνιδιού,(μπήκε στη θέση του Εντινγκά στο ημίχρονο), απείλησε αρκετές φορές με τα μακρινά του σουτ, ενώ είχε ενεργή συμμετοχή στα 2 από τα 4 ερυθρόλευκα τέρματα. Ίσως η πιο ουσιαστική εμφάνιση με τη φανέλα του Ολυμπιακού μέχρι στιγμής. Ο παίκτης που άλλαξε τον ρυθμό του Ολυμπιακού στην επανάληψη, παίρνοντας την θέση του Εντινγκά στην ανάπαυλα. Ο Μίτσελ του εμπιστεύθηκε τον ρόλο του δημιουργού και ο "Τσόρι" ανταποκρίθηκε άψογα, στην πιο ουσιαστική του εμφάνιση με τα ερυθρόλευκα μέχρι στιγμής.

Μανιάτης : Πέρασε στο παιχνίδι στο 65' στη θέση του Αβραάμ και αμέσως βελτιώθηκε η μεσαία γραμμή των πρωταθλητών. Βοήθησε αρκετά στην ανατροπή, ενώ παραλίγο να πετύχει και γκολ στο 71', όταν ο Ζουμπουλάκης έδιωξε πάνω στη γραμμή την κεφαλιά του. Θετικότατη η παρουσία του, ενώ πήρε και ανάσες ενόψει... Μπενφίκα.
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ