2013-10-20 12:34:07
Φωτογραφία για Φωτογραφίες από τον 2ο Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Θεσσαλονίκης
Ξεπέρασαν τους 13.000 δρομείς όσοι συμμετείχαν απόψε στην μεγάλη νυχτερινή γιορτή της Θεσσαλονίκης. Ο λόγος για τον 2ο Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο που υπερέβη κάθε προσδοκία των υπευθύνων και οι συμμετοχές ήταν πολύ περισσότερες του αναμενόμενου. Υπερδιπλάσιοι σε αριθμό δρομείς σε σχέση με πέρυσι που διοργανώθηκε για πρώτη φορά πήραν μέρος στο αγώνισμα 21,000 μέτρων και στον δρόμο Υγείας 5,000μέτρων.

Αν και οι επίσημα συμμετέχοντες είναι καταγεγραμμένοι 9.380 (περίπου 2.200 στον Ημιμαραθώνιο και άλλοι 7.180 στο Δρόμο Υγείας 5.000 μ.), αν συμπεριλάβουμε και όσους συμμετείχαν με ατομική πρωτοβουλία χωρίς να χρονομετρούνται ηλεκτρονικά και με αύξοντα αριθμό, αλλά και όσους ήρθαν από άλλες πόλεις , το τελικό νούμερο διαμορφώνεται στους πάνω από 13.000 δρομείς τόσο για τον Ημιμαραθώνιο όσο και για τον Δρόμο Υγείας των 5000μ.

Αθλητές αλλά και απλοί άνθρωποι,οικογένειες και φίλοι αποφασισμένοι να κερδίσουν ζωή και υγεία,φοιτητές αλλά και καθηγητές ,επώνυμοι αλλά και ανώνυμοι συμπολίτες μας έδωσαν το παρόν και γέμισαν απόψε τους δρόμους της Θεσσαλονίκης τρέχοντας στην διοργάνωση του 2ου Νυχτερινού Ημαραθώνιου στα πλαίσια των εκδηλώσεων που υποστηρίζονται από τον Οργανισμό «Θεσσαλονίκη Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014».


Η δύση του ηλίου ήταν το εναρκτήριο λάκτισμα που έκανε τους χιλιάδες δρομείς να τρέξουν στους δρόμους της Θεσσαλονίκης για να απολαύσουν την ομορφιά της πόλης την νύχτα. Είναι τόσο όμορφο το παραλιακό μέτωπο της πόλης στα ριζά του Λευκού Πύργου όπου ήταν και το σημείο Αφετηρίας αλλά και του Τερματισμού για απόψε ,που όσοι βρέθηκαν εκεί είτε σαν αγωνιζόμενοι ,είτε σαν εθελοντές, είτε σαν θεατές ανταμείφθηκαν και με το παραπάνω για αυτή την επιλογή τους.

Ο καιρός βοήθησε με ελαφριά βελτίωση της θερμοκρασίας και χωρίς καθόλου βροχές πραγματοποιήθηκε η νυχτερινή βόλτα των αθλητών στους δρόμους του κέντρου.

Από νωρίς σήμερα Σάββατο 19-10-2013 είχε απαγορευτεί η στάθμευση στα σημεία όπου θα διεξαγόταν ο Ημιμαραθώνιος ενώ από τις 16.00 το απόγευμα έως και τις 22.00 το βράδυ απαγορεύτηκε η κυκλοφορία και η στάθμευση των οχημάτων στους δρόμους από την Βασ.Γεωργίου έως την Πολυτεχνείου και την Κουντουριώτη και από την Μεγ.Αλεξάνδρου ως την Παρασκευοπούλου,από την Βασ.Όλγας εως και την Τσιμισκή σε όλα τα σημεία από όπου διεξήχθησαν τα αγωνίσματα.

Σημαντική ήταν η παρουσία των εθελοντών οι οποίοι παραταγμένοι στα σημεία που είχαν καθοριστεί σε όλη την διάρκεια της διαδρομής συνετέλεσαν στην ομαλή διεξαγωγή των αγωνισμάτων και προσέφεραν χρήσιμη βοήθεια στους δρομείς που πήραν μέρος.

Αυτό που κάνει τόσο ξεχωριστό το συγκεκριμένο γεγονός είναι ότι είναι το μοναδικό σε όλη την Ελλάδα. Μόνο στην Θεσσαλονίκη διοργανώνεται νυχτερινό αγώνισμα και μάλιστα είναι ελάχιστες τέτοιες ανάλογες διοργανώσεις και σε όλο τον κόσμο. Οι υπεύθυνοι της διοργάνωσης είναι οι . «Μ.Ε.Α.Σ. ΤΡΙΤΩΝ» σε συνεργασία με το Δήμο Θεσσαλονίκης, υπό την αιγίδα του Σ.Ε.Γ.Α.Σ. και με την υποστήριξη της Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Θεσσαλονίκης.
exit210.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ