2013-10-20 13:47:07
Φωτογραφία για Αχαΐα: Φάμπρικα άγαμων μητέρων η Δυτική Αχαΐα για τη λήψη επιδομάτων
Η Αχαΐα αποτελεί ένα από τα σημεία αναφοράς των ερευνών για τον εντοπισμό κυκλωμάτων ΡΟΜΑ οι οποίοι δραστηριοποιούνται στην εμπορία παιδιών και το στήσιμο φάμπρικας λήψης επιδομάτων.

Στον απόηχο της αποκάλυψης των όσων συνοδεύουν την ανεύρεση της μικρής Μαρίας η Δυτική Αχαΐα αποτελεί έναν από τους τόπους όπου η ΕΛ.ΑΣ. επικεντρώνει τις έρευνες.

Αναλυτικότερα:

Σε μητρόπολη των άγαμων μητέρων έχει αναδειχθεί ο Δήμος της Δυτικής Αχαΐας όπου στη σχετική λίστα με τις δικαιούχες επιδομάτων βρίσκονται εκατοντάδες γυναίκες της περιοχής.

Στη συντριπτικής τους πλειοψηφία, είναι τσιγγάνες οι οποίες παρόλο που περνάνε με τον αγαπημένο τους τα σκαλιά της εκκλησίας, στη συνέχεια δεν δηλώνουν το γάμο, με αποτέλεσμα αμέσως μόλις γεννήσουν να υποβάλλου δικαιολογητικά και να κατατάσσονται στην κατηγορία των άγαμων μητέρων.

Κύκλοι των αρμόδιων υπουργείων ήδη ερευνούν σε βάθος την υπόθεση και εξετάζουν το ενδεχόμενο , πίσω από αυτή τη βιομηχανία να κρύβονται και άλλα πρόσωπα.


Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, η περιοχή της Κάτω Αχαΐας, αναδεικνύονται σε "πρωταθλήτριες" μονογονεϊκών οικογενειών, με αποτέλεσμα για το πρώτο παιδί να εισπράττετε ποσό που αντιστοιχεί στα 450€ και για κάθε ένα που ακολουθεί να υπάρχει προσαύξηση 100€.

Το φαινόμενο εντοπίζεται πολύ περισσότερο σε νεαρά ζευγάρια τσιγγάνων , τα οποία έχουν ενημερωθεί για τα οφέλη και σε συνδυασμό με το γεγονός ότι αποκτούν πολλά παιδιά, εξασφαλίζουν ένα καλό επιπλέον εισόδημα

Το ενδεχόμενο πίσω από την φάμπρικα παραγωγής άγαμων μητέρων και στην περιοχή να κρύβονται άτομα που μέσα από τα πόστα που κατέχουν καθοδηγούν τα νέα - κατά κύριο λόγο - ζευγάρια τα οποία ενδεχομένως να έχουν δώσει και τη σχετική μίζα.

Πηγή: patrastimes
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ