2013-10-21 08:43:05
Φωτογραφία για Μετά το σάλο που ξέσπασε με την 4χρονη Μαρία, κάνουν αλλαγές για την έκδοση πιστοποιητικών γεννήσεως!
Την πρόθεση του υπουργείου Εσωτερικών να καταθέσει στο επόμενο νομοσχέδιο διάταξη «που θα διασφαλίζει το αδιάβλητο τόσο της μητρότητας όσο και της πατρότητας κάθε νεογέννητου παιδιού» ανακοίνωσε με δήλωσή του ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Λεωνίδας Γρηγοράκος, μετά το σάλο που έχει δημιουργήσει η υπόθεση της 4χρονης Μαρίας, που βρέθηκε στον καταυλισμό των Ρομά στα Φάρσαλα.

Συγκεκριμένα, στο προσεχές νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών θα εισαχθεί διάταξη που θα προβλέπει ότι:

-Σε όσα παιδιά γεννιούνται σε νοσοκομείο θα χρειάζεται , όπως προβλέπει ήδη ο νόμος, πιστοποίηση τόσο από τον γιατρό όσο και από το νοσοκομείο.

- Για όσα παιδιά γεννιούνται εκτός μαιευτηρίου θα απαιτείται η χρήση αδιαμφισβήτητων μέσων της τεχνολογίας, της ιατρικής και του Δικαίου.

Υπενθυμίζεται ότι οι «γονείς» της Μαρίας είχαν δηλώσει 14 παιδιά σε τρεις οικογενειακές μερίδες. Η ληξιαρχική πράξη γέννησής της έχει εκδοθεί από τον Δήμο Αθηναίων, ο οποίος κατήγγειλε πως το νομικό καθεστώς που διέπει τη διαδικασία δήλωσης γεννήσεων είναι «εξαιρετικά προβληματικό και απαρχαιωμένο», καθώς, για τη σύνταξη ληξιαρχικής πράξης γέννησης δεν απαιτείται πιστοποιητικό γέννησης από μαιευτήριο, αλλά αρκεί η δήλωση ενός γονέα και δύο επιπλέον μαρτύρων που ήταν παρόντες κατά τη γέννηση του παιδιού.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ