2013-10-21 09:43:04
Φωτογραφία για Νίκος Οικονομόπουλος: «Διαχειριστικό έλεγχο άμεσα»
Με έκπληξη η κοινωνία της Πάτρας πληροφορήθηκε σε συνέχεια της υπόθεσης Καρκούλια, ότι οι εκπρόσωποί της στον Δήμο, συμπεριλαμβανομένης της αντιπολίτευσης, αντί να θέσουν το δάκτυλο «επί τον τύπο των ήλων» και να προσπαθήσουν να θεραπεύσουν την παθογένεια του συστήματος, συστήνουν «χαμηλούς τόνους» και «ψυχραιμία» και μάλιστα αυτό υπερψηφίζεται. Εξαιρετικά λοιπόν, γίναμε η μοναδική πόλη στην οποία ομολογούνται δια δημόσιας επιστολής των αρμοδίων, σκανδαλωδώς παράνομες και κατ’ εξακολούθηση πρακτικές διαχείρισης του δημοτικού χρήματος και οι Άρχοντες της πόλης ομοφώνως ψηφίζουν «ψυχραιμία» και «να το ξανακουβεντιάσουμε»

Είναι κανόνας της συνετής και χρηστής διαχείρισης αλλά και της επιστήμης της ελεγκτικής ότι σε περιπτώσεις διαχειριστικών ανωμαλιών ή και ατασθαλιών οι άμεσα ή έμμεσα εμπλεκόμενοι απομακρύνονται πάραυτα και ανατίθεται σε τρίτον η διερεύνηση της υπόθεσης
. Από όσα διαβάζουμε στον Τύπο τίποτα από αυτά δεν έχει γίνει, απλώς «Υπάρχει η σκέψη» για ανάθεση σε τρίτον λογιστή να εξετάσει το θέμα, και «να ακούσουμε τι λέει ο εμπλεκόμενος εξωτερικός λογιστής» και ενδεχομένως να ορίσει το Δημοτικό Συμβούλιο ποιος Σύμβουλος ή Αντιδήμαρχος θα είναι ο «Σέρλοκ Χολμς» που «ψύχραιμα» και προπάντων σε «χαμηλούς τόνους» θα ακούσει και τον εξωτερικό λογιστή και θα διαλευκάνει αυτός μόνος την υπόθεση χωρίς πιθανόν να χρειαστεί να ανακατέψουμε Δικαιοσύνη και λοιπές Αρχές.

Δεν καταλογίζουμε προθέσεις «κουκουλώματος» σε κανέναν. Αντιθέτως πιστεύουμε ότι ειλικρινά ενδιαφέρονται όλοι να διαλευκανθεί σε βάθος η υπόθεση. Είναι όμως προφανές ότι και ο Δήμαρχος και η συμπολίτευση αλλά και πάρα πολλοί από την Αντιπολίτευση έχουν καταληφθεί από αμηχανία και δεν ξέρουν πώς να διαχειριστούν ένα τόσο σοβαρό θέμα. Ο δρόμος είναι ένας. Αναθέτουν διαχειριστικό έλεγχο ΑΜΕΣΑ, έπρεπε να έχουν ήδη καλέσει επαγγελματίες ελεγκτές, ιδιώτες γιατί οι δημόσιοι δεν θα έρθουν άμεσα, ελπίζω και πιστεύω ότι έχουν ήδη αφαιρέσει κάθε δυνατότητα διαχείρισης χρημάτων, παραστατικών και λοιπών εγγράφων από τα ΟΛΑ τα πρόσωπα που μνημονεύθηκαν ως εμπλεκόμενα και ενημερώνουν τις δικαστικές Αρχές και τον Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης στους οποίους στην συνέχεια θα διαβιβάσουν και το πόρισμα του ελεγκτή.

Αντ αυτού όμως φαίνεται να επιχειρείται η διαδικασία του «να ξανασκεφτούμε, να δούμε αν είναι απαραίτητο » «να ακούσουμε τι θα πει και εκείνος», « να κινηθούμε σε χαμηλούς τόνους» κλπ. Στην περίπτωση που η Δημοτική Αρχή ή και άλλες παρατάξεις , τείνουν να κινηθούν σε αυτή την πορεία , πράγμα που δεν πιστεύω αλλά και απεύχομαι, να έχουν υπόψη τους ότι κάθε επιλογή έχει συνέπειες και ότι η συγκάλυψη είναι συνέργια.

Νίκος Β. Οικονομόπουλος

Μαιευτήρας – Γυναικολόγος

Υποψήφιος Δήμαρχος Πατρέων
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ