2013-10-21 10:53:05
Φωτογραφία για Εξετάζουν επιστράτευση στα ΑΕΙ
Κορυφώνεταιη σκληρή αντιπαράθεση των διοικητικών υπαλλήλων των πανεπιστημίων με την κυβέρνηση για τη διαθεσιμότητα 1.349 εξ αυτών. Η προθεσμία που τους δόθηκε προκειμένου να... απογραφούν ηλεκτρονικά λήγει αύριο (Τρίτη) το βράδυ ενώ εξετάζεται πλέον και το ενδεχόμενο επιστράτευσής τους για να ανοίξουν τα πανεπιστήμια.

Η ομοσπονδία των διοικητικών υπαλλήλων αποφάσισε να συνεχίσει για 7η συνεχή εβδομάδα την απεργία, γεγονός που δημιουργεί πλέον πολύ σοβαρά προβλήματα στις εγγραφές, στους μεταπτυχιακούς φοιτητές και ιδίως στο χειμερινό εξάμηνο που κινδυνεύει να χαθεί οριστικά σε ορισμένα ιδρύματα, και ειδικότερα στο Πολυτεχνείο και στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Μάλιστα στο ΕΚΠΑ, οι υπάλληλοι σκλήρυναν τη στάση τους, καθώς απέρριψαν προχθές εισήγηση του προεδρείου του ΔΣ του συλλόγου τους για διεύρυνση του προσωπικού ασφαλείας προκειμένου να πραγματοποιηθούν οι εγγραφές και αποφάσισαν τη συνέχιση της απεργίας τους με καθολικό κλείσιμο των υπηρεσιών του Ιδρύματος.


Πηγές του υπουργείου Παιδείας τόνιζαν χθες στα «ΝΕΑ» ότι οι εξελίξεις προκαλούν σοβαρό προβληματισμό, γι' αυτό εξετάζεται το ενδεχόμενο να ληφθούν άμεσα μέτρα. Κατά πληροφορίες, συνεργάτες του κ. Αρβανιτόπουλου πρότειναν ενέργειες, ανάμεσα στις οποίες και η επιστράτευση των διοικητικών. Το επιτελείο του υπουργού εξετάζει πάντως προσεκτικά όλες τις παραμέτρους, καθώς θα πρόκειται για τη δεύτερη επιστράτευση στον χώρο της παιδείας σε σύντομο διάστημα έπειτα από εκείνη των καθηγητών μέσης εκπαίδευσης παραμονές Πανελλαδικών Εξετάσεων.

Στο μεταξύ, μέχρι χθες το βράδυ, πάντα σύμφωνα με το υπουργείο, εκατοντάδες διοικητικοί είχαν ολοκληρώσει τη διαδικασία απογραφής, ενώ ο μεγαλύτερος όγκος αναμένεται σήμερα και αύριο. Οσοι υπάλληλοι αφήσουν την προθεσμία να παρέλθει, προβλέπεται να τεθούν σε αυτοδίκαιη αργία και να παραπεμφθούν στο Πειθαρχικό προς απόλυση, αν και η ομοσπονδία τους υποστηρίζει ότι σύμφωνα με νομικές γνωμοδοτήσεις που διαθέτει δεν μπορούν να υποχρεωθούν να απογραφούν στη διάρκεια της απεργίας.

Επίσης, απαντώντας στις αιτιάσεις τόσο των υπαλλήλων όσο και της Ενωσης Πληροφορικών Ελλάδας ότι η ηλεκτρονική διαδικασία απογραφής δεν διασφαλίζει το απόρρητο, ούτε ότι αυτός που απογράφεται είναι πράγματι ο συγκεκριμένος υπάλληλος, το υπουργείο Παιδείας υποστηρίζει ότι δεν υπάρχει ζήτημα δεδομένου ότι η διαδικασία είναι διπλή και κάθε απογραφόμενος θα αποστείλει τα δικαιολογητικά του, οπότε θα γίνει διασταύρωση για ενδεχόμενες λαθροχειρίες.
Τα Νέα
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Η συνταγή της Ημέρας
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Η συνταγή της Ημέρας
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ