2013-10-21 12:16:06
Φωτογραφία για Παρακράτηση τελών από τη ΔΕΗ καταγγέλλει ο Δήμαρχος Λευκάδας
Πολλά ερωτηματικά για την πολιτική της ΔΕΗ απέναντι στη «συνεργασία» της με τους δήμους, στο κομμάτι που αφορά την πληρωμή λογαριασμών και την απόδοση των ανταποδοτικών τελών, εγείρει... η καταγγελία του Δήμαρχου Λευκάδας, Κώστα Αραβανή, ο οποίος καταγγέλλει ότι, η Επιχείρηση, του παρακράτησε ποσά που αναλογούσαν στο Δήμο από τα δημοτικά τέλη, προκειμένου να καλυφθούν υποχρεώσεις του Δήμου προς τη ΔΕΗ, οι οποίες «αυθαίρετα», όπως λέει ο Δήμαρχος, χαρακτηρίστηκαν «ληξιπρόθεσμες».

Ειδικά στην περίπτωση του Δήμου Λευκάδας, ο κ. Αραβανής υποστηρίζει ότι, επρόκειτο για μια έμμεση και όχι άμεση οφειλή προς την ΔΕΗ, αφού ήταν μια σχολική επιτροπή του νησιού που είχε αφήσει απλήρωτο λογαριασμό που αφορούσε σχολεία.

Με έκπληξη λοιπόν, οι αρμόδιες δημοτικές Υπηρεσίες διαπίστωσαν ότι, είχε περικοπεί από την απόδοση χρημάτων, που είχε λαμβάνειν ο Δήμος από τα δημοτικά τέλη, που πλήρωσαν οι κάτοικοι της Λευκάδας, το ποσό το οποίο αναλογούσε στην οφειλή των ανεξόφλητων λογαριασμών της ΔΕΗ.

«Η σχολική επιτροπή δεν είχε μεριμνήσει για την έγκαιρη αποπληρωμή και η ΔΕΗ θεώρησε σωστό να προχωρήσει σε παρακράτηση απευθείας από τα ποσά που αναλογούσαν στο Δήμο. Όμως αυτό είναι κάτι το παράλογο, αυθαίρετο και παράτυπο», σχολιάζει ο Δήμαρχος, κρούοντας τον «κώδωνα του κινδύνου», πως η περίπτωση της Λευκάδας μπορεί να αποτελέσει «μπούσουλα» της ΔΕΗ, για την αντιμετώπιση και των υπόλοιπων δήμων της χώρας.
epoli.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ