2013-10-21 13:59:04
Φωτογραφία για Πάτρα: Η επιχείρηση στο Κερατσίνι έβγαλε... λαβράκι με όπλα - Συνελήφθησαν δύο Αλβανοί και ένας Έλληνας
Στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. θα παραδοθούν προκειμένου να εξεταστούν τα όπλα που κατασχέθηκαν από τις Αστυνομικές Αρχές της Πάτρας μετά την επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στην περιοχή του Κερατσινίου Αττικής, κατά την οποία συνελήφθησαν... τρία μέλη του κυκλώματος διακίνησης όπλων.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν ο διοικητής της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών Ανδρέας Τσαουρδάς με τον προισταμενο της Κρατικής Ασφάλειας Πατρών Κώστα Λιούρδη τονίστηκε ιδιαιτέρως η ετοιμότητα των Υπηρεσιών σε μια τόσο σοβαρή υπόθεση καθώς επρόκειτο για "ραντεβού" αγοραπωλησίας όχι ενός όπλου αλλά συνολικά επτά, τα οποία και είχε συμφωνηθεί να πωληθούν μαζί με 50 φυσίγγια για το καθέ ένα από αυτά και έναν σιγαστήρα, έναντι του χρηματικού ποσού των 9.000 ευρώ.

Το ραντεβού κλείστηκε σε περιοχή του Κερατσινίου και κατά την διαδικασία της αγοροπωλησίας συνελήφθησαν τα τρία άτομα.


Σε έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι του 55χρονου Αλβανικής καταγωγής, οι άνδρες της Ασφάλειας Πατρών, εντόπισαν και κατάσχεσαν δυο ακόμα πυροβόλα όπλα, ένα σιγαστήρα πυροβόλου όπλου, τρεις νάιλον σακούλες που περιείχαν 291 φυσίγγια και τέσσερα κινητά τηλέφωνα.

Πρόκειται για όπλα, τα οποία φαίνονται καινούργια, όμως το αν έχουν χρησιμοποιηθεί σε κάποια αξιόποινη πράξη θα αποδειχθεί από τους ελέγχους που θα γίνουν σε αυτά, στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. όπου και θα σταλούν για ανάλυση.

Τα όπλα είναι τουρκικής προέλευσης, για τα οποία οι αστυνομικοί γνώριζαν και είχαν αρχίσει τις επαφές με τα μέλη της σπείρας για να γίνει το "ραντεβού", εδώ και τρεις μήνες.

Ο διοικητής της Ασφάλειας κ. Τσαουρδάς συνεχάρη τον προιστάμενο της Κρατικής Κ. Λιούρδη, τον υπαστυνόμο της Δημοσίας Κ. Δελημάρη αλλά και όλους τους αστυνομικούς που συμμετείχαν σε αυτή την υπόθεση και την εξάρθρωση του συγκεκριμένου κυκλώματος, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται.

Οι συλληφθέντες με τις κατηγορίες της εμπορίας, μεταφοράς και κατοχής πυροβόλων όπλων και πυρομαχικών θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πειραιώς.
patrastimes.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ