2013-10-21 17:18:39
Φωτογραφία για Με γιατρούς του ΕΟΠΥΥ, η 2η φάση της κινητικότητας
ONMED. Η μεγάλη ανατροπή στην υγεία έρχεται τον Δεκέμβριο. Ο υγειονομικός χάρτης ολόκληρης της Ελλάδας αλλάζει και τα πρώτα σχέδια που επεξεργάζεται το υπουργείο Υγείας αναφέρουν ότι οι εργαζόμενοι που θα μετακινηθούν στο πλαίσιο της 2ης φάσης της κινητικότητας στην υγεία, μπορεί να φτάσουν και τις 10.000.

Ο αρχικός σχεδιασμός για τις αλλαγές που θα συντελεστούν στην περιφέρεια, θα ολοκληρωθεί αυτή την εβδομάδα από το Κεντρικό Συμβούλιο Υγειονομικών Περιφερειών (ΚΕΣΥΠΕ).

Η βασική κατεύθυνση που έχει δοθεί από τον υπουργό Υγείας είναι κάθε νομός να έχει μόνο ένα Γενικό Περιφερειακό Νοσοκομείο. Τα υπόλοιπα νοσοκομεία του νομού θα αλλάξουν χρήση, ανάλογα με τις ανάγκες της περιφέρειας.

Ήδη, σε κάθε υγειονομική περιφέρεια αυτές τις ημέρες κατατίθενται προτάσεις για τις αλλαγές που θα πρέπει να γίνουν, έτσι ώστε ο διοικητής της κάθε ΥΠΕ να υποβάλλει με τη σειρά του την ανάλογη πρόταση στο υπουργείο Υγείας.


Οι όποιες αλλαγές συντελεστούν θα γίνουν με βάση το σχέδιο που θα επικρατήσει για την αναμόρφωση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.

Γι αυτό το λόγο, στη β’ φάση της κινητικότητας θα μετέχουν και οι 6.000 γιατροί του ΕΟΠΥΥ που υπηρετούν σε πολυιατρεία του ΙΚΑ.

 

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΥ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΟΣΑ ΚΡΥΒΟΥΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ

TagsΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣΓΙΑΤΡΟΙ ΕΟΠΥΥΕΟΠΥΥΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ

Share

1

inShare

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Άδωνις: Ο ΕΟΠΥΥ, μάλλον, θα είναι αγοραστής και όχι πάροχος

Χωρίς τα καινοτόμα φάρμακα η έκδοση της Θετικής Λίστας

ΕΟΠΥΥ: Προχωρά η αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων

ΙΣΑ: Όχι στην απόλυση γιατρών του ΕΟΠΥΥ και το νόμο Λοβέρδου

ΝΕΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

Άδωνις: Λάθος η κατάργηση του υπ. Μακεδονίας Ειδικό σχέδιο για την υπηρεσίες υγείας της Θεσσαλονίκης, επεξεργάζεται το υπουργείο Υγείας, όπως δήλωσε τη Δευτέρα ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο ιστορικό κτίριο του Διοικητηρίο.

ΠΙΣ: να σταματήσει το υπουργείο την ρήξη...

Εκκληση στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας να σταματήσει άμεσα την καταστροφική πολιτική της έντασης και της ρήξης με τον ιατρικό κόσμο και άλλους εργαζόμενους του ΕΣΥ, απευθύνει ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος.

Επίσκεψη του οικουμενικού Πατριάρχη στο νοσοκομείο...

Το νοσοκομείο Παπαγεωργίου επισκέφτηκε σήμερα ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, όπου τον υποδέχτηκε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης.

Συγκλονιστική επιστολή μάνας στον Γεωργιάδη...

Η νοσηλεία του παιδιού της στο νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» και συγκεκριμένα σε ένα δωμάτιο – φέρετρο, οδήγησε μία μητέρα να γράψει μια επιστολή στον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη.

ΟΕΝΓΕ: Καμία επιχορήγηση από υπουργείο Υγείας

«Τα οικονομικά της ΟΕΝΓΕ βασίζονται αποκλειστικά και μόνο στις εισφορές των μελών μας και ουδέποτε δεχτήκαμε επιχορηγήσεις ή χορηγίες από κρατικούς ή ιδιωτικούς φορείς».
×
medispin
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ