2013-10-21 20:02:06
Φωτογραφία για «Σας περιμένουμε το συντομότερο δυνατόν...»
Ανοιχτή πρόσκληση ώστε να επισκεφτεί «το συντομότερο δυνατόν» το Πατριαρχείο στην Κωνσταντινούπολη απηύθυνε ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.Βαρθολομαίος στο δήμαρχο Νεάπολης-Συκεών Σίμο Δανιηλίδη, στον οποίο εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη στήριξη που παρέχει στο Φανάρι.

Αυτό συνέβη κατά την εν πομπή μετάβαση του Παναγιοτάτου προς τον Καθεδρικό Ναό Τιμίου Προδρόμου της Ι.Μητρόπολης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως, την οποία επισκέφθηκε το περασμένο Σάββατο και την Κυριακή, συνοδευόμενος από τον κ.Δανιηλίδη. «Θα χαρούμε ιδιαίτερα να μας επισκεφτείτε το συντομότερο δυνατόν», είπε μεταξύ άλλων ο κ.Βαρθολομαίος κατά τη συνομιλία που είχαν στη διάρκεια της πορείας προς το Επισκοπείο της Μητρόπολης, όπου έγινε η υποδοχή της Ιερής Εικόνας της Παναγίας Σουμελά.

Απευθυνόμενος στο δήμαρχο, ο Παναγιότατος επανέλαβε τα «αισθήματα χαράς» για την επίσκεψή του στο δήμο, κάτι άλλωστε που εξέφρασε και από μικροφώνου κατά την ομιλία του στην τελετή υποδοχής στο δημοτικό κατάστημα Νεάπολης
. «Έχουμε ύψιστο καθήκον και αποστολή να στηρίζουμε με κάθε τρόπο, πολιτικά, πνευματικά, συναισθηματικά, το Ιερό Σύμβολο της Ορθοδοξίας και τους Γένους. Αυτό είναι πρωτίστως δική μας χαρά, και το κάνουμε πάντα με κάθε ευκαιρία. Όπως στο παρελθόν, έτσι και τώρα θα μεριμνήσουμε άμεσα για την οργάνωση μιας νέας αποστολής», απάντησε ο κ.Δανιηλίδης.

Να σημειωθεί ότι ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών είχε πρωτοστατήσει στο παρελθόν σε πρωτοβουλίες στήριξης της ελληνικής Τοπικής Αυτοδιοίκησης προς τον Πατριάρχη κ.Βαρθολομαίο (έκδοση ψηφίσματος από την πρώην ΚΕΔΚΕ), ενώ συμμετείχε και σε άλλες αποστολές, όπως στην Καππαδοκία και στην Παναγία Σουμελά στον Πόντο, όπου τελέστηκε Θεία Λειτουργία για πρώτη φορά μετά από 88 χρόνια, κάτι που μνημόνευσε και ο Πατριάρχης κατά την ομιλία του.

Ο Προκαθήμενος της Ορθοδοξίας σχολίασε και το συμβολικό δώρο που του πρόσφερε ο κ.Δανιηλίδης. Ο κ.Βαρθολομαίος εντυπωσιασμένος από το έργο, το χαρακτήρισε πρωτότυπο και άκρως ενδιαφέρον, το οποίο, όπως είπε, αμέσως μετά την επιστροφή της αποστολής στο Πατριαρχείο θα τοποθετηθεί σε περίοπτη θέση, γεγονός που χαροποίησε ιδιαίτερα το δήμαρχο.

Πρόκειται για ένα έργο χαρακτικής του καλλιτέχνη, καθηγητή της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ και ενός εκ των δύο εμπνευστών του Κέντρου Χαρακτικής «Ήλιος» του δήμου Νεάπολης-Συκεών, Μανόλη Γιανναδάκη, το οποίο καταδεικνύει τη σχέση της γης με τον ουρανό, έχοντας ως κεντρικό άξονα τις μεταλλάξεις του φυτικού κόσμου με επίκεντρο το δέντρο, με το χρόνο να αποδίδεται οπτικά από τη μορφή μιας κλεψύδρας. Το έργο είναι δουλεμένο σε πλάκες τσίγκου με όλες τις τεχνικές της οξυγραφίας (γραμμές, ακουατίντα, τεχνική του μαλακού βερνικιού ή της ζάχαρης), συνδυάζοντας τυπώματα από επιπεδοτυπίες και φωτοχαράξεις πάνω σε φωτοπολυμερικούς τσίγκους.
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ