2013-10-22 08:03:35
Φωτογραφία για Συνάντηση Υφυπουργού Εξωτερικών Άκη Γεροντόπουλου με Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και διήμερη επίσκεψη στον Λίβανο
Συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, είχε χθες το πρωί ο Υφυπουργός Εξωτερικών Κυριάκος Γεροντόπουλος, στα γραφεία της Αρχιεπισκοπής. Κατά την διάρκεια της, ο κ.Γεροντόπουλος εν όψει του ταξιδιού του στο Λίβανο υπογράμμισε στον Μακαριώτατο την σημασία που αποδίδει η Ελλάδα αλλά και το ενδιαφέρον της για τα Παλαίφατα Πατριαρχεία της Ορθοδοξίας. Παράλληλα ενημέρωσε τον Αρχιεπίσκοπο για τη συνάντησή του με τον Ελληνορθόδοξο Πατριάρχη Αντιοχείας κ. Ιωάννη, αλλά και τις συναντήσεις που προγραμματίζει το επόμενο χρονικό διάστημα με τους Προκαθημένους των Ορθοδόξων Εκκλησιών.

Σε δηλώσεις του μετά την συνάντηση ο κ. Υφυπουργός τόνισε: «Ήρθα ν’ ακούσω την πολύτιμη γνώμη και όσα εποικοδομητικά έχει να μου πει ο Αρχιεπίσκοπος, τον οποίο και σκοπεύω να ενημερώσω εκ νέου στο τέλος αυτών των ταξιδιών και συναντήσεων. Η Εκκλησία μας είναι σημαντική για τον Ελληνισμό και τα Παλαίφατα Πατριαρχεία μας συνιστούν «προκεχωρημένα φυλάκια» της Χριστιανοσύνης και του Ελληνισμού. Γι’ αυτό και θα κάνουμε ό, τι είναι δυνατό, προκειμένου να καταγράψουμε τις ανάγκες τους και να βοηθήσουμε όπως μπορούμε».


Ο Αρχιεπίσκοπος από την πλευρά του, αφού εξέφρασε τη χαρά του γι’ αυτήν την πρωτοβουλία του Υφυπουργού Εξωτερικών, επεσήμανε ότι: «Με τέτοιες συναντήσεις δίνεται η ευκαιρία, όχι μόνο ν’ ανταλλαγούν πολύτιμες απόψεις, αλλά και να δει από κοντά η Πολιτεία τις θέσεις και τις αγωνίες της Εκκλησίας για το καλό του Ελληνισμού και της Χριστιανοσύνης».

Διήμερη επίσκεψη από αύριο στην Βηρυττό και συναντήσεις με

Πατριάρχη Αντιοχείας και Υπουργό Εξωτερικών του Λιβάνου

Διήμερη επίσκεψη στον Λίβανο  θα πραγματοποιήσει στις 22 και 23 Οκτωβρίου ο Υφυπουργός Εξωτερικών Κυριάκος Γεροντόπουλος. Κατά τη διάρκειά της, θα έχει συνάντηση με τον Ελληνορθόδοξο Πατριάρχη Αντιοχείας και Πάσης Ανατολής κ.Ιωάννη Ι’ στην Πατριαρχική Μονή του Balamand. Παράλληλα, θα ξεναγηθεί και θα συζητήσει με καθηγητές και φοιτητές στην Θεολογική Σχολή του Αγίου Ιωάννη Δαμασκηνού.

Ο κ.Γεροντόπουλος θα συναντηθεί ακόμα με τον Υπουργό Εξωτερικών του Λιβάνου κ.Adnan Mansour, ενώ θα έχει συναντήσεις με τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Κοινότητας Βηρυττού και τον Σύνδεσμο Λιβανίων Αποφοίτων Ελληνικών Πανεπιστημίων. Ο Υφυπουργός Εξωτερικών θα επισκεφθεί και το Ελληνορθόδοξο Νοσοκομείο «Αγ. Γεώργιος» Βηρυττού.  
kranos
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Αντιπρόσωποι του εαυτού τους
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Αντιπρόσωποι του εαυτού τους
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ