2013-10-22 10:21:06
Φωτογραφία για «Οι ΗΠΑ κατασκόπευαν όλες τις χώρες της Λατινικής Αμερικής»
Οι Ηνωμένες Πολιτείες κατασκόπευαν μέσω του συστήματος που αποκάλυψε ο Εντουαρντ Σνόουντεν όλες τις χώρες της Λατινικής Αμερικής, δήλωσε ο δημοσιογράφος Γκλεν Γρίνγουολντ, ο οποίος ήταν... ο συντάκτης των δημοσιευμάτων της εφημερίδας The Guardian που βασίζονταν στο υλικό του πρώην συνεργάτη της CIA

«Ολες οι χώρες της Λατινικής Αμερικής έχουν γίνει στόχος κατασκοπείας εκ μέρους της αμερικανικής κυβέρνησης», ανέφερε ο δημοσιογράφος κατά την παρέμβασή του σε δημοσιογραφική διάσκεψη στη Βραζιλία.

Όπως είπε, «πολλές λατινομαερικανικές συναντήσεις», ανάμεσά τους του Οργανισμού Αμερικανικών Κρατών και «οι συνομιλίες για τις συμφωνίες ελευθέρου εμπορίου» παρακολουθούνταν.

Ο δημοσιογράφος, ο οποίος παραιτήθηκε την περασμένη εβδομάδα από την εφημερίδα The Guardian, δήλωσε ότι θα υπάρξουν και νέες αποκαλύψεις για το παγκόσμιο σύστημα παρακολουθήσεων των ΗΠΑ.

Αναφερόμενος στις χθεσινές αποκαλύψεις της Le Monde σχετικά με την παρακολούθηση από την NSA εκατομμυρίων τηλεφωνικών επικοινωνιών στη Γαλλία, καθώς και της ηλεκτρονικής αλληλογραφίας του προέδρου του Μεξικού Φελίπε Καλντερόν, ο δημοσιογράφος υποστήριξε ότι η γαλλική εφημερίδα είχε από καιρό στα χέρια της αυτές τις πληροφορίες και τις δημοσίευσε πριν από την συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών της Γαλλίας Λοράν Φαμπιούς και των ΗΠΑ Τζον Κέρι στο Παρίσι.

Ο Γκλεν Γκρίνγουολντ, ο οποίος συνεργάστηκε με τον Εντουαρντ Σνόουντεν την περασμένη άνοιξη και έχει στην κατοχή του στοιχεία για τον αμερικανικό σύστημα παρακολουθήσεων, θα αφιερωθεί, μετά την παραίτησή του από την βρετανική εφημερίδα, στη δημιουργία ενημερωτικού ιστότοπου με χρηματοδότηση του ιδρυτή του eBay Πιερ Ομιντιάρ. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ