2013-10-22 11:22:47
Φωτογραφία για Αναβολή για τον «δράκο» της Πάρου με συγκεντρώσεις εκτός δικαστηρίου
Την επόμενη Τρίτη θα εκδικαστεί η υπόθεση του βαρύτατου τραυματισμού της Μυρτώς από έναν Πακιστανό στην Πάρο το καλοκαίρι του 2012. Μεγάλη αστυνομική δύναμη έξω από τα δικαστήρια της Σύρου απέτρεψε τις «στενές» επαφές μεταξύ... δύο διαφορετικών συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας.

Δεκτό έκανε το αίτημα της οικογένειας της Μυρτώς για αναβολή το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο στη Σύρο, προκειμένου να μπορέσουν όλα τα μέλη της να παραστούν στην εκδίκαση της υπόθεσης του «Δράκου της Πάρου».

Η έδρα όρισε ως ημέρα εκδίκασης την επόμενη Τρίτη 29 Οκτωβρίου, μετά το σχετικό αίτημα του δικηγόρου της οικογένειας.

Η υπόθεση του σοβαρότατου τραυματισμού της 15χρονης τότε Μυρτώς από τον Πακιστανό Αχμέτ Βακάς είχε συγκλονίσει το Πανελλήνιο τον Ιούλιο του 2012.

Εξω από το δικαστήριο είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς δύο διαφορετικές ομάδες ατόμων, μέλη εθνικιστικής-θρησκευτικής οργάνωσης και αντιφασίστες, αλλά όπως αναφέρουν τα τοπικά ηλεκτρονικά μέσα δεν υπήρξε ένταση μεταξύ τους.

Σε αυτή την εξέλιξη βοήθησε και η παρουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης εκτός και εντός δικαστηρίων.

Η μικρή Μυρτώ έχει μεταφερθεί εδώ και πολλούς μήνες στην Μασαχουσέτης, όπου έχει υποβληθεί σε σειρά σοβαρών επεμβάσεων, καθώς οι γιατροί προσπαθούν να αποκαταστήσουν κάποιες από τις σοβαρές βλάβες που έχει υποστεί από την επίθεση.
Έθνος
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ