2013-10-22 12:23:33
Φωτογραφία για ΟΕΝΓΕ: Εκστρατεία ενημέρωσης για τα κενά των νοσοκομείων
Να μην κλείσει κανένα νοσοκομείο ή τμήμα, ζητεί η Ομοσπονδία των νοσοκομειακών γιατρών, η οποία καλεί τα μέλη της να μετάσχουν στην προγραμματιζόμενη για τις 6 Νοεμβρίου απεργία.

Του Δημήτρη Καραγιώργου - IATRONET

Σε ενημερωτική εκστρατεία για τα προβλήματα και τις ελλείψεις των δημόσιων νοσοκομείων, προχωρούν οι νοσοκομειακοί γιατροί.

Αυτό αποφάσισε - μεταξύ άλλων - η εκτελεστική γραμματεία της Ομοσπονδίας τους (ΟΕΝΓΕ), με στόχο να στηριχθούν τα υποστελεχωμένα τμήματα με επαρκές νοσηλευτικό - ιατρικό - εργαστηριακό προσωπικό.

Η ΟΕΝΓΕ διεκδικεί να μην κλείσει κανένα νοσοκομείο, κλινική ή τμήμα, να λειτουργήσουν όλες οι έτοιμες κλίνες εντατικής θεραπείας και να διαμορφωθούν ασφαλή και ποιοτικά προγράμματα εφημεριών.

Κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τη χρηματοδότηση του συστήματος, καθώς οι δαπάνες Υγείας και Κοινωνικής Ασφάλισης μειώνονται το 2014 κατά 2,26 δισ. ευρώ. 


Οι λειτουργικές δαπάνες των νοσοκομείων μειώνονται από 1,9 δισ. σε 1,6 δισ. ευρώ και η φαρμακευτική δαπάνη από 2,371 δισ. σε 2 δισ. ευρώ.

'Εισιτήριο'

Το προεδρείο της Ομοσπονδίας σημειώνει ότι το υπουργείο Υγείας επιδιώκει να εισπράξει 95 εκατομμύρια ευρώ από το χαράτσι των 25 ευρώ για τη νοσηλεία στα νοσοκομεία.

Ο ΕΟΠΥΥ, υποχρηματοδοτούμενος και υπό κατάρρευση, θα είναι η νέα δεξαμενή για το κυβερνητικό σχέδιο διαθεσιμότητας – κινητικότητας – απολύσεων και θα υποστεί τις νέες αιματηρές περικοπές των δημόσιων δαπανών στην Υγεία.

Η ΟΕΝΓΕ αποφάσισε τα εξής:

Οργανώνει πανελλαδική καμπάνια για την στελέχωση - στήριξη όλων των υποστελεχωμένων τμημάτων με επαρκές προσωπικό, για τον διορισμό όλων των γιατρών που έχει ολοκληρωθεί η κρίση τους, για την αξιοποίηση στην Ελλάδα των νέων γιατρών που ετοιμάζονται να μεταναστεύσουν.

Συμμετέχει στην απεργία που προγραμματίζεται για την 6 Νοεμβρίου.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ