2013-10-22 12:34:13
Φωτογραφία για Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα διακίνησης παράνομων μεταναστώ
Συνελήφθησαν τρία μέλη της σπείρας και 41 αλλοδαποί μετανάστες

Εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Συντονισμού της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής, μετά από συντονισμένη επιχείρηση σε Αθήνα, Άγιο Δημήτριο, Δαφνί και διόδια Ελευσίνας, εγκληματική ομάδα διακίνησης παράνομων μεταναστών, τα μέλη της οποίας είχαν σαφείς και διακριτούς ρόλους.

Συνελήφθησαν προχθές (20-10-2013) το πρωί, τρεις (3) αλλοδαποί, δύο (2) υπήκοοι Ιράκ και ένας Παλαιστίνιος, μέλη της εγκληματικής οργάνωσης. Συνελήφθησαν επίσης σαράντα ένας (41) αλλοδαποί μετανάστες, εκ των οποίων είκοσι επτά (27) υπήκοοι Συρίας, οκτώ (8) Αφγανιστάν, πέντε (5) Σομαλίας και ένας (1) Παλαιστίνης, μεταξύ των οποίων και ένα 5χρονο παιδί και ένα βρέφος δύο (2) μηνών.

Ειδικότερα, στις 19-10-2013 το βράδυ οι τρεις (3) συλληφθέντες επιβαίνοντες σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο συνόδευαν φορτηγό, στην καρότσα του οποίου είχαν στοιβαχτεί οι αλλοδαποί  μετανάστες. Τα δύο (2) οχήματα εντοπίσθηκαν στην περιοχή του Αγίου Δημητρίου με κατεύθυνση τα διόδια Ελευσίνας και με προορισμό παράκτια περιοχή πλησίον της Πάτρας, όπου θα επιβιβάζονταν σε πλωτό μέσο, με στόχο την προώθηση των μεταναστών στην Ιταλία.


Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι συλληφθέντες είναι μέλη δομημένης και με διαρκή δράση οργάνωσης, η οποία απαρτίζεται από υπηκόους Ιράκ, Παλαιστίνης, Αφγανιστάν και Συρίας και δραστηριοποιείται στη μεταφορά μεταναστών από τη χώρα μας σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κυρίως την Ιταλία. Από κάθε αλλοδαπό λάμβαναν ως αμοιβή χρηματικό ποσό ύψους 1.500-3.000 ευρώ.

Κατασχέθηκαν ένα (1) Δ.Χ. φορτηγό, ένα (1) Ι.Χ αυτοκίνητο, τρία (3) κινητά τηλέφωνα και χρηματικό ποσό -185- ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ