2013-10-23 06:48:06
Φωτογραφία για «Θάβουν» το πρόβλημα στις παράνομες χωματερές [Videos - Photos]
Σε αρένα μετατράπηκε για μια ακόμη φορά το Δημοτικό Συμβούλιο Λευκάδας για το μείζον θέμα των χωματερών Για άλλη μια φορά καταλάβαμε ότι οι παράνομες χωματερές αποτελούν κόκκινο πανί που οι εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης δεν θέλουν να αγγίξουν.

Σε συνεδρίαση του Δ.Σ. που έγινε την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου, τα πνεύματα οξύνθηκαν όταν ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Δημήτριος Γαβρίλης, έφερε στο προσκήνιο το θέμα της ύπαρξης χωματερών στα Σύβοτα. Aρνητικότατος όμως ο δήμαρχος Λευκάδας Κώστας Αραβανής, τόνισε ότι

«Χωματερές στη Νότια Λευκάδα δεν έχουμε. Εμείς τις κλείσαμε τις χωματερές!» Στο σημείο αυτό ο κ. Γαβρίλης επέμεινε… «Έχετε κ. Δήμαρχε!», είπε.

Την επέμβαση του προέδρου ζήτησε στη συνέχεια ο Δήμαρχος, απαιτώντας σεβασμό και χαρακτηρίζοντας επικίνδυνα τα λεγόμενα του κ. Γαβρίλη, ενώ πρόσθεσε ότι αν κάποιοι παρανόμως την χρησιμοποιούν, δεν είναι θέμα του Δήμου. Παρόλα αυτά απορριμματοφόρο του Δήμου πάει κάθε δύο μήνες στο σημείο αυτό και τα περισυλλέγει!


Ο Δήμαρχος διαβεβαίωσε ότι έχει κλείσει όλες τις χωματερές (Βαγενή, Λαζαράτα, Καρυάς ). Ο κ. Γαβρίλης, ο οποίος όμως δεν φαίνεται να πείστηκε από τα λεγόμενα του Δημάρχου, επέμεινε στη θέση του, κάνοντας μάλιστα λόγο όχι για μία αλλά για δύο χωματερές. Ο Δήμαρχος ζήτησε στη συνέχεια από τον κ. Γαβρίλη να ανακαλέσει και η ένταση συνεχίστηκε, χωρίς ουσιαστική λύση στο θέμα αυτό.

Με την τακτική της στρουθοκαμήλου το πρόβλημα αυτό δεν μπορεί να βρει λύση. Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους: σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, οι ΧΑΔΑ που λειτουργούν, ανά την επικράτεια, ανέρχονται σε εξήντα. Στην πραγματικότητα, όμως, ο αριθμός τους αγγίζει τους 300. Γιατί η συντριπτική πλειοψηφία των παράνομων χωματερών, μόνο στα χαρτιά έχει κλείσει.

Σε συνέντευξη που είχε δώσει τον περασμένο Αύγουστο ο κ. Γαβρίλης στην LefkasNews, είχε ερωτηθεί: “Εκτός από τα Σύβοτα που έχει δημιουργηθεί μια ανοιχτή χωματερή, αληθεύει κ. Γαβρίλη ότι υπάρχουν και άλλες περιοχές όπου κόσμος εναποθέτει τα σκουπίδια, τα οποία όμως δεν μαζεύονται;” Η απάντηση του κου. Γαβρίλη ήταν η εξής: «Από τον πρώην Δήμαρχο του Δήμου Απολλωνίου κ. Λογοθέτη, έγινε μια προσπάθεια προς την κατεύθυνση επίλυσης του προβλήματος, αλλά αντί να το επιλύσει το χειροτέρεψε. Αυτή τη στιγμή όλες οι ανενεργές χωματερές έχουν γίνει ενεργές και είναι πράγματι λυπηρό γιατί το κράτος και η Ευρωπαϊκή Ένωση προσπαθούν επί πολλά χρόνια να λύσουν το πρόβλημα, αλλά εμείς, σαν αυτοδιοικητικοί, δεν θέλουμε ή δεν μπορούμε να καταλάβουμε ότι το να μαζεύουμε τα σκουπίδια και να έχουμε μια πόλη καθαρή είναι βασικό στοιχείο του πολιτισμού και οι Λευκαδίτες ανέκαθεν είχαν τον πολιτισμό ως τρόπο ζωής. Σήμερα σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να ελέγξουμε τις χωματερές που υπήρχαν, παρότι η παρούσα Δημοτική Αρχή έχει κάνει μια προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση. Αυτό συμβαίνει διότι ένα μέρος των κατοίκων των Συβότων είναι ευρωπαίοι πολίτες που όταν έρχονται εδώ κάνουν αποψίλωση στις αυλές τους, αλλά εμείς δεν έχουμε φροντίσει να δημιουργήσουμε ένα πάρκο εναπόθεσης αυτών των υλικών με συνέπεια να τα εναποθέτουν στις χωματερές που υπήρχαν από παλιά, οι οποίες δεν έχουν κλειστεί, δεν έχει γίνει ούτε καν μία περίφραξη. Στα Σύβοτα υπάρχει ένα λαγκάδι, το ξερολάγκαδο, που το χειμώνα κατεβάζει πολύ νερό. Εκεί λοιπόν κάποιοι εναποθέτουν τόσα αδρανή υλικά ώστε κοντεύει να κλείσει. Αυτό όμως θα έχει συνέπειες. »

Ερώτηση του δημοτικού συμβούλου Γ.Γαβρίλη για τις παράνομες χωματερές στα Σύβοτα, προς τον δήμαρχο Κ. Αραβανή

Μετατράπηκε σε αρένα για μια ακόμη φορά το Δ.Σ Λευκάδας δείτε την απάντηση του δημάρχου για τις χωματερές προς το δημοτικό σύμβουλο Γ.Γαβρίλη

ο Δήμαρχος. «Χωματερές στη Νότια Λευκάδα δεν έχουμε» ανέφερε χαρακτηριστικά. Στο σημείο αυτό ο κ. Γαβρίλης επέμεινε. «Έχετε κ. Δήμαρχε!»,

Χωματερη βιντεο

Χωματερη κοντα στο Νυδρι

Χωματερη στα Συβοτα 1

Χωματερη στα Συβοτα 2

lefkasnews.gr
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ