2013-10-23 13:07:05
Φωτογραφία για «Άδικο το πρόστιμο στους Ιδιοκτήτες Φροντιστηρίων Ξένων Γλωσσών από την Επιτροπή Ανταγωνισμού»
Δυσβάστακτο και εξοντωτικό χαρακτήρισε το πρόστιμο ύψους 379.000 ευρώ που επέβαλε η Επιτροπή Ανταγωνισμού στο Σύλλογο Φροντιστηρίων Ξένων Γλωσσών του Ηρακλείου, ο πρόεδρος του Συλλόγου Γιώργος Χατζηδάκης.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ Κρήτης, ο κ. Χατζηδάκης είπε ότι πρόκειται για μία υπόθεση που χρονολογείται από το 2003-2004, όταν οι ιδιοκτήτες προκειμένου να αντιμετωπίσουν "τον καθένα που έκανε ιδιαίτερα με πτυχίο Lower", αποφάσισαν την εναρμόνιση των τιμών, αλλά προς τα κάτω, όπως σημείωσε, προς όφελος δηλαδή των καταναλωτών.

Το πρόστιμο ύψους 379.000 ευρώ, καλείται να πληρώσει ο σύλλογος του Ηρακλείου και αν δε «μπορεί», η απόφαση σημειώνει ότι πρέπει να καταβάλλουν τα χρήματα οι ιδιοκτήτες! Ο κ. Χατζηδάκης συνέστησε ψυχραιμία στα μέλη, προσθέτοντας ότι ήδη ο σύλλογος βρίσκεται σε συνεννόηση με μεγάλο δικηγορικό γραφείο της Αθήνας.

Η Επιτροπή Ανταγωνισμού επέβαλε τα πρόστιμα σε συλλόγους ιδιοκτητών κέντρων ξένων γλωσσών για κρυφές συμφωνίες καθορισμού των διδάκτρων.


Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία έρευνας που πραγματοποίησε το Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Πανεπιστημίου Μακεδονίας, για λογαριασμό του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, το 48% των γονέων δαπανούν από 700 έως 1.500 ευρώ το χρόνο για τα κέντρα ξένων γλωσσών.

Ένα σημαντικό ποσοστό 16% πληρώνει από 1.500 έως 2.200 ευρώ, μία μερίδα γονέων 8% δίνουν από 2.000 έως 3.000 ευρώ το χρόνο, ενώ αξιοσημείωτο είναι ότι ένα πολύ μικρό ποσοστό 3% καταβάλλει έως και 4.000 ευρώ για τα φροντιστήρια των παιδιών.
cretalive.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ