2013-10-23 20:54:05
Φωτογραφία για Βασίλης Παπαγεωργόπουλος: Επιθυμώ η υπόθεση να εκδικαστεί το συντομότερο δυνατό
Άρχισε και διεκόπη η δίκη του πρώην δημάρχου Θεσσαλονίκης, Βασίλη Παπαγεωργόπουλου στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων, για την υπόθεση της υπεξαίρεσης 17,9 εκ. ευρώ από τα ταμεία του δήμου Θεσσαλονίκης.

Η δίκη διεκόπη ώστε να εξετασθούν τα αιτήματα των συνηγόρων των δύο πλευρών. Οι Συνήγοροι των πρώην προϊσταμένων της ταμειακής υπηρεσίας του δήμου, ζητούν να αναβληθεί η δίκη για τους επόμενους μήνες, επικαλούμενοι απόφαση της ολομέλειας του δικηγορικού συλλόγου η οποία δεν επιτρέπει στους δικηγόρους να παραρίστανται για τρίτη ημέρα σε υπόθεση που έχουν αναλάβει.

Αντιθέτως, οι συνήγοροι υπεράσπισης των κυρίων Παπαγεωργόπουλου και Λεμούσια, επικαλούνται νόμο ο οποίος αναφέρει ότι υποθέσεις δημοσίου συμφέροντος που αφορούν πολιτικά πρόσωπα, πρέπει να εκδικάζονται το λιγότερο σε 15 ημέρες.

Ο ίδιος ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος ζήτησε κι έλαβε τον λόγο στο δικαστήριο και σημείωσε: «Επιθυμώ η υπόθεση να εκδικαστεί το συντομότερο δυνατό». Μάλιστα, όταν αναφέρθηκε στην περιρρέουσα ατμόσφαιρα που είναι αρνητικά για τα πολιτικά πρόσωπα, η πρόεδρος του Δικαστηρίου του απάντησε: «Το δικαστήριο δεν λαμβάνει υπόψιν την περιρρέουσα αμόσφαιρα, ούτε επηρεάζεται από χειροκροτήματα ή πιθανά γιουχαΐσματα».
thestival.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ