2013-10-23 21:34:00
Φωτογραφία για Αιτωλ/νία: To ΣΔΟΕ «σάρωσε» στη Λεπενού για χύμα καπνό
Πολύ καλά πληροφορημένοι ήταν οι υπάλληλοι του ΣΔΟΕ που έκαναν σαρωτικούς και στοχευμένους ελέγχους χθες στην Λεπενού για την ανακάλυψη παραγωγών που πωλούσαν χύμα κομμένο καπνό. Οι υπάλληλοι του ΣΔΟΕ πήγαν, σύμφωνα με πληροφορίες σε συγκεκριμένα σημεία και αναζητούσαν παραγωγούς που είχαν «χαβάνια» τα μηχανήματα δηλαδή που κόβουν τον καπνό, ώστε το προϊόν στη συνέχεια να πωληθεί.

Στην πρώτη περίπτωση προχώρησαν και στην προσαγωγή ενός παραγωγού που στην συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος και του σφράγισαν το χαβάνι, μια ιδιοκατασκευή στις περισσότερες των περιπτώσεων, ενώ στην συνέχεια πήγαν και σε δεύτερο παραγωγό που επίσης διέθεταν τέτοιο μηχάνημα, του μέτρησαν τον καπνό που είχε αποθηκευμένο και του ζήτησαν μόλις πουλήσει στο καπνεμπόριο τον καπνό του να προσκομίσει τα ζυγολόγια ώστε να αποδείξει πως διέθεσε νόμιμα τον καπνό του. Και σε αυτήν την περίπτωση το μηχάνημα σφραγίστηκε.

Οι «ράμπο» του ΣΔΟΕ στη συνέχεια μετέβησαν και σε άλλη αποθήκη παραγωγού που όμως δεν βρέθηκε ενώ σύμφωνα με πληροφορίες έδειξαν να γνωρίζουν όλους σχεδόν τους παραγωγούς της Λεπενούς που έχουν στη διάθεση τους τέτοια μηχανήματα, γεγονος που δείχνει πως είχαν πολύ καλή πληροφόρηση.

Είναι αξιοσημείωτο τέλος πως μόλις πριν από λίγες μέρες έγιναν εκτεταμένοι έλεγχοι στην περιοχή της Κορινθίας και σύμφωνα με πληροφορίες άτομο από την περιοχή του Αγρινίου συνελήφθη να μεταφέρει μεγάλη ποσότητα κομμένου χύμα καπνού.

Πηγή: agriniopress
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ