2013-10-23 23:50:03
Φωτογραφία για Πέντε καθημερινά λάθη με... ολέθριες συνέπειες
Μήπως φοράτε τους φακούς επαφής όταν είστε κρυωμένοι, ακούτε συστηματικά μουσική δυνατά και πέφτετε στο κρεβάτι αμέσως μετά το φαγητό; Διαβάστε 5 καθημερινά λάθη που κάνουν οι περισσότεροι από εμάς με σοβαρές συνέπειες για τον οργανισμό μας.

Κάνετε εκπτώσεις στον ύπνο

Σύμφωνα με έρευνες, η χρόνια έλλειψη επαρκούς ύπνου, αυξάνει τον κίνδυνο εκδήλωσης καρδιοπαθειών, εμφράγματος, πίεσης και διαβήτη. Οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι το 90% των ατόμων με αϋπνία αντιμετωπίζουν και κάποιο άλλο πρόβλημα υγείας.

Βαριέστε το οδοντικό νήμα

Οδοντίατροι προειδοποιούν ότι τα βακτήρια που βρίσκονται στο στόμα μας και προσβάλλουν τα ούλα, αν περάσουν στην κυκλοφορία του αίματος, είναι δυνατόν να προκαλέσουν φλεγμονές, που αυξάνουν τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων, καρκίνου, ακόμη και εγκεφαλικού.

Φακοί επαφής ενώ είστε κρυωμένοι

Όταν είμαστε άρρωστοι, τα μάτια μας έχουν μειωμένη παραγωγή δακρύων και αυτό μας καθιστά πιο επιρρεπείς σε μολύνσεις των οφθαλμών. Φορέστε λοιπόν τα γυαλιά σας και ξαναβάλτε τους φακούς όταν αναρρώσετε.


Ακούτε δυνατά μουσική

Είναι σίγουρο πως τα αυτιά σας δεν απολαμβάνουν τη δυνατή μουσική όσο εσείς. Το αντίθετο μάλιστα. Σύμφωνα με τους ειδικούς, η συνήθεια αυτή ενδέχεται να προκαλέσει ζημιά στην ακοή σας. Μετά από πολλή δυνατή μουσική, που ξεπερνά τα 90 ντεσιμπέλ, ξεκουράζετε τα αυτιά σας για τουλάχιστον μία ώρα.

Κοιμάστε αμέσως μετά το φαγητό

Οι ειδικοί συμβουλεύουν να αφήνουμε 2 με 3 ώρες μετά το φαγητό πριν ξαπλώσουμε στο κρεβάτι, καθώς σε διαφορετική περίπτωση είναι πιθανό τα γαστρικά οξέα να ανέβουν στο λάρυγγα κατά τη διαδικασία της πέψης και να προκαλέσουν χημικό έγκαυμα στις χορδές σας ή χρόνια λαρυγγίτιδα.
πηγη
pestanea
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ