2013-10-24 01:15:07
Φωτογραφία για Διαγωνισμός για τη συντήρηση πενταετίας του Χιονοδρομικού Κέντρου Πηλίου
Η Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας προκήρυξε διαγωνισμό προϋπολογισμού 398.000 € για την μεγάλη συντήρηση πενταετίας του Χιονοδρομικού Κέντρου Πηλίου, ώστε να πληροί όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις ασφαλείας που ορίζουν οι σχετικοί κανονισμοί. Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί στις 29-10-2013.

Επίσης πρόκειται να προκηρυχθεί σύντομα ακόμη ένας διαγωνισμός προυπολογισμού 24.000 ευρώ για την εκπόνηση Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του Χ.Κ.Π., που είναι από τα βασικά προαπαιτούμενα του φακέλου που συντάσσεται για την αδειοδότηση του σύμφωνα με τη νέα νομοθεσία.

Εξάλλου στη συνεδρίαση της Τρίτης 22-10-2013 το Περιφερειακό Συμβούλιο αποφάσισε την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της «ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ ΟΡΟΣ ΑΕ», που είναι η εταιρεία που διαχειρίζεται το χιονοδρομικό κέντρο και στην οποία η Περιφέρεια Θεσσαλίας κατέχει το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών. Η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου θα οδηγήσει στην ενδυνάμωση της εταιρείας και στην αναβάθμιση του χιονοδρομικού κέντρου, ενώ η συμμετοχή της Περιφέρειας στην αύξηση αποφασίσθηκε να ανέλθει στο ποσό των 60.000 €.


Ο αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Καλτσογιάννης σε σχετική δήλωση τόνισε ότι «ύστερα από συντονισμένες προσπάθειες των υπηρεσιών της Π.Ε. Μαγνησίας, καταφέραμε να εξασφαλίσουμε τις απαραίτητες πιστώσεις για την εύρυθμη, σύννομη και ασφαλή λειτουργία του χιονοδρομικού κέντρου κατά τη φετινή χειμερινή περίοδο. Αν και το κόστος είναι δυσβάσταχτο οικονομικά για την Περιφερειακή Ενότητα, πιστεύουμε ότι η απρόσκοπτη λειτουργία του χιονοδρομικού είναι επιβεβλημένη, γιατί αφενός συνεισφέρει σε μεγάλο βαθμό στην προώθηση του χειμερινού τουρισμού της περιοχής μας, αφετέρου προσφέρει προστιθέμενη αξία με πολλαπλασιαστικά οφέλη στην τοπική οικονομία».

magnesianews.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ