2013-10-24 15:47:09
Φωτογραφία για Πάτρα: Ο πρώην Πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ Χρήστος Μπακαλάρος έγινε καλλιεργητής ροδιού
Οι ευεργετικές ιδιότητες του ροδιού έχουν αναλυθεί κατά κόρον. Αντιμικροβιακό, αντιφλεγμονώδες, αντιβηχικό, επουλωτικό, το ρόδι εδώ και αιώνες χρησιμοποιείται για πλήθος θεραπευτικών σκοπών. Εδώ και αρκετό καιρό (από το 2012 για την ακρίβεια), έχει ιδρυθεί, με έδρα την περιοχή των Φαρρών στην Αχαΐα, η εταιρεία Bacfresh που ειδικεύεται στην καλλιέργεια ροδιού με βάση τις πιο σύγχρονες και άρτια οργανωμένες μεθόδους.

Το μικρό… μυστικό είναι ότι πίσω από την εταιρεία βρίσκεται ο πρώην Πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ και δημοτικός σύμβουλος Πατρέων σήμερα (με την παράταξη Κατσικόπουλου) Χρήστος Μπακαλάρος. Λίγοι γνωρίζουν την νέα επιχειρηματική δραστηριότητα του η οποία ήδη εδραιώνεται στον χώρο της και αποκτά συνεχώς απήχηση.

«Βάλαμε πολύ μεράκι, πολύ προσωπική εργασία και φυσικά επαγγελματισμό και ξεκινήσαμε την καλλιέργεια ροδιάς σε μια έκταση 130 στρεμμάτων», λέει ο Χρήστος Μπακαλάρος, μιλώντας για την νέα δραστηριότητα του. «Με βάση τις πιο προηγμένες μεθόδους τεχνολογίας και τις σύγχρονες καινοτομίες, δημιουργήσαμε μια πρότυπη δυναμική καλλιέργεια με άξονα το Ρόδι Φαρρών. Άλλωστε, τα μυστικά της καλύτερης υγείας και της μακροζωίας είναι ο χυμός του ροδιού και μισή ώρα τρέξιμο την μέρα, όπως έλεγε ο Γάλλος Νομπελίστας γιατρός Λυκ Μοντανιέ», προσθέτει.

Και καταλήγει: «Στροφή στην παραγωγή. Αυτό είναι το στοίχημα που πρέπει να κερδίσει η χώρα μας. Και, πιστέψτε με, στον αγροτικό τομέα οι δυνατότητες είναι απεριόριστες».

Πηγή: thebest
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ