2013-10-24 20:44:07
Φωτογραφία για «Κεραμεύς» - Προβολή της αγγειοπλαστικής τέχνης
Στο Θραψανό υποδέχτηκε ο Δήμος Μινώα Πεδιάδας τους εταίρους του από το Δήμο Λέσβου και το Δήμο Λάρνακας με τους οποίους υλοποιεί από κοινού το έργο «Κεραμεύς» για την προβολή της αγγειοπλαστικής τέχνης και την ενίσχυση της εξωστρέφειας των κεραμικών επιχειρήσεων.

Πρόκειται την 5η διήμερη συνάντηση συντονισμού του έργου, στο πλαίσιο της οποίας ο Δήμος Μινώα Πεδιάδας φιλοξένησε αντιπροσωπείες από δημοτικούς συμβούλους και υπηρεσιακά στελέχη των Δήμων Λέσβου και Λάρνακας, που εμπλέκονται με την υλοποίηση του προγράμματος.

Στη διάρκεια της διήμερης συνάντησης οι συμμετέχοντες συζήτησαν τεχνικές λεπτομέρειες γύρω από την υλοποίηση του έργου και παρακολούθησαν την πρώτη προβολή του ωριαίου ντοκιμαντέρ που δημιούργησε ο Δήμος Μινώα Πεδιάδας γύρω από το Χειροποίητο Κεραμικό προϊόν και την αγγειοπλαστική παράδοση των τριών περιοχών: Θραψανού, Λάρνακας και Μανταμάδου Μυτιλήνης. Παράλληλα, κεντρικό θέμα αποτέλεσε ο συντονισμός των αναγκαίων ενεργειών, προκειμένου μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου να ολοκληρωθούν όλα τα τελικά παραδοτέα του έργου.


Ειδικής σημασίας είναι το πρότυπο που αναπτύσσεται για την πιστοποίηση του χειροποίητου κεραμικού, αλλά και η ιστοσελίδα ηλεκτρονικού εμπορίου που διαμορφώνεται για την προβολή και τη διάθεση των χειροποίητων κεραμικών προϊόντων, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Επιπλέον, το αμέσως επόμενο διάστημα παραδίδεται και το Φωτογραφικό Λεύκωμα που δημιούργησε ο Δήμος Μινώα Πεδιάδας με πληροφορίες τόσο για την παράδοση όσο και για τα κεραμικά εργαστήρια των τριών περιοχών, καθώς και η ειδική βάση δεδομένων των κεραμιστών.

Ακόμη, στο πλαίσιο της συνάντησης τα μέλη των αντιπροσωπειών των Δήμων Λέσβου και Λάρνακας ξεναγήθηκαν ενδεικτικά σε κεραμικά εργαστήρια, έχοντας την ευκαιρία να δουν από κοντά την τεχνική και τα έργα των Θραψανιωτών αγγειοπλαστών, αλλά και να συνομιλήσουν μαζί τους, αποκομίζοντας πολύτιμες πληροφορίες για όλα τα στάδια της δημιουργίας των κεραμικών τους προϊόντων.

Επόμενος σταθμός των δράσεων του Δήμου Μινώα Πεδιάδας στο πλαίσιο του έργου Cerameus είναι η διοργάνωση τριήμερου σεμιναρίου επιχειρηματικότητας για τους κεραμίστες στις 7,8 και 9 Νοεμβρίου. Το έργο «ΚΕΡΑΜΕΥΣ - Δράσεις προσαρμογής της παραδοσιακής αγγειοπλαστικής κεραμικής στο σύγχρονο επιχειρείν» που έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα Διασυνοριακής Συνεργασίας Ελλάδα – Κύπρος 2007 – 2013, αναμένεται να ολοκληρωθεί στα τέλη Νοεμβρίου του 2013.
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ