2013-10-24 23:11:41
Φωτογραφία για Μακάμπι Τελ Αβίβ-Ερυθρός Αστέρας 96-82
Με τον Σοφοκλή Σχορτσανίτη να είναι ο απόλυτος άρχοντας στους αιθέρες η Μακάμπι πανηγύρισε την πρώτη της νίκη στην Euroleague κερδίζοντας με 96-82 τον Ερυθρό Αστέρα που ακόμα αναζητά το πρώτο του ροζ φύλλο στη διοργάνωση.

Η Μακάμπι στην πρώτη της φετινή ευρωπαϊκή εμφάνιση μπροστά στο κοινό της επικράτησε με 96-82 του Ερυθρού Αστέρα. Αυτή ήταν η πρώτη νίκη για τους Ισραηλίνους, ενώ οι Σέρβοι θα πρέπει να περιμένουν λίγο ακόμα. Για την ομάδα του Ντέιβιντ Μπλατ εξαιρετικός ήταν ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης, ο οποίος εκτός από τους 13 πόντους που πέτυχε κατάφερνε με τον όγκο του να ανοίγει χώρους δίνοντας πολλά αμαρκάριστα σουτ στους συμπαίκτες του με τους Ντέβιν Σμιθ και Τζόε Ίνγκλις να τα αξιοποιούν καλύτερα. Στα αρνητικά της αναμέτρησης ο τραυματισμός του Οχαγιόν στον αστράγαλο λίγο πριν το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου. Εκτός από τον Σοφοκλή Σχορτσανίτη ελληνική εκπροσώπηση υπήρχε και στην τριάδα των διαιτητών, καθώς πρώτος ρέφερι της αναμέτρησης ήταν ο Χρήστος Χριστοδούλου


Δίνοντας προσοχή στην άμυνα ξεκίνησαν το παιχνίδι οι δύο ομάδες με τους γηπεδούχους να προσπαθούν να απειλήσουν από τα 6,75 (6-2 στο 3'). Η απάντηση από τους φιλοξενούμενους ήταν άμεση, καθώς χωρίς να επηρεαστούν από την καυτή ατμόσφαιρα που υπήρχε στο "Γιαντ Ελιάου" έτρεξαν στον αιφνιδιασμό πετυχαίνοντας εύκολους πόντους (6-6 στο 4'). Οι Γιόγκεφ Οχαγιόν και Τζόε Ίνγκλις έδειχναν να πατάνε καλά επιθετικά από την αρχή του παιχνιδιού και έχοντας αυτούς ως ηγέτες οι Ισραηλινοί πήραν τα ηνία στο σκορ με 11-6 (5'). Με την ζυγαριά να γέρνει ελαφρά προς την Μακάμπι ο Μπλατ θέλησε να δυναμώσει ακόμα περισσότερο την ομάδα του ρίχνοντας στο παρκέ τον Σοφοκλή Σχορτσανίτη, ο οποίος με 7 συνεχόμενους πόντους δεν είχε αντίπαλο κοντά στα καλάθια (21-12 στο 8'). Βλέποντας την διαφορά να ανοίγει οι Σέρβοι έγιναν πιο νευρικοί στις επιθετικές τους επιλογές με αποτέλεσμα να κλείσουν την πρώτη περίοδο με 35% στα δίποντα και χωρίς να έχουν βρει στόχο από το τρίποντο (21-14 στο 10').

Στο δεύτερο δεκάλεπτο ο Ερυθρός Αστέρας προσπάθησε να βρει λύσεις επιθετικά από τους Τζένκινς και Ντεμάρκους Νέλσον, όμως αμυντικά αδυνατούσε να σταματήσει τον Σχορτσανίτη, ο οποίος είτε τελείωνε τις φάσεις είτε αν ερχόταν βοήθεια έβγαζε στους αμαρκάριστους Σμιθ, Ίνγκλις και Μπλου που... δεν αστοχούσαν (33-22 στο 4'). Οι φιλοξενούμενοι εκμεταλλεύτηκαν την απόσυρση του "Big Sofo" στον πάγκο και με τους Μαριάνοβιτς και Γιάκα Μπλάζιτς βρήκαν την ευκαιρία να μειώσουν σε 35-32 (18') τρέχοντας ένα επιμέρους 10-2. Βλέποντας το παιχνίδι να γίνεται και πάλι ντέρμπι ο Μπλατ επέστρεψε εσπευσμένα στο παρκέ το Σχορτσανίτη, ο οποίος βοήθησε δίνοντας και πάλι προβάδισμα ασφαλείας στην ομάδα του (43-32 στο 20').

Τα πράγματα δεν άλλαξαν ιδιαίτερα στο δεύτερο ημίχρονο, καθώς ο Ερυθρός Αστέρας ήθελε να αντιδράσει, όμως δεν είχε τις λύσεις και τις απαντήσεις. Ο Σον Τζέιμς από το ζωγραφιστό και ο Ίνγκλις από την περιφέρεια έκαναν τον Ντέγιαν Ράντονιτς να ψάχνει μάταια για λύσεις (59-44 στο 25'). Η Μακάμπι είχε βρει τον τρόπο πλέον και άφησε το πόδι από το γκάζι τόσο όσο χρειαζόταν για να διατηρεί απλά μία απόσταση ασφαλείας (67-520 στο 28'). Όλα κυλούσαν ιδανικά για τους Ισραηλινούς, όμως 1 λεπτό και 44 δευτερόλεπτα πριν την λήξη του τρίτου δεκαλέπτου ο Οχαγιόν σε προσπάθεια του για ντράιβ γύρισε τον αστράγαλο του με αποτέλεσμα να αποχωρήσει από τον αγώνα. Η τρίτη περίοδος τελικά ολοκληρώθηκε με το σκορ στο 73-56.

Το τέταρτο και τελευταίο δεκάλεπτο είχε ουσιαστικά διαδικαστικό χαρακτήρα, καθώς η Μακάμπι δεν είχε διάθεση να παίξει με τη φωτιά και όντας σοβαρή κρατούσε σε απόσταση τους φιλοξενούμενους (82-58 στο 33'). Ο αγώνας ολοκληρώθηκε με τον φωτεινό πίνακα να δείχνει 96-82.

Πηγή:sport24.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ