2013-10-24 23:37:22
Φωτογραφία για Αρμάνι Μιλάνο-Ζαλγκίρις Κάουνας 82-75
Την πρώτη της ευρωπαϊκή νίκη πήρε η Αρμάνι Μιλάνο που επικράτησε με 82-75 της Ζαλγκίρις στο πλαίσιο της δεύτερης αγωνιστικής του Β' ομίλου.

Η Αρμάνι Μιλάνο πήρε την πρώτη της νίκη, καθώς επιβλήθηκε με 82-75 της Ζαλγκίρις στην δεύτερη αγωνιστική του Β' ομίλου. Οι Λιθουανοί παρά την τελική διαφορά πάλεψαν, όμως στα κρίσιμα σημεία η τριπλέτα των Μος, Μέλι και Τζέρελς ήταν ασταμάτητη. Η Αρμάνι έφτασε να προηγείται ακόμα και με 16 πόντους, όμως οι παίκτες του Ηλία Ζούρου ακόμα και στα δύσκολα δεν παράτησαν ποτέ το παιχνίδι.

Νευρικότητα και άγχος κυριαρχούσαν στο ξεκίνημα του παιχνιδιού. Οι δύο ομάδες γνωρίζοντας πως χρειάζονται πάση θυσία τη νίκη προκειμένου να μην βρεθούν από νωρίς στο 0-2 δυσκολεύονταν να βρουν το δρόμο προς το αντίπαλο καλάθι (6-7 στο 5'). Στην πορεία οι άμυνες χαλάρωσαν και η επίθεση πέρασε σε πρώτο πλάνο με τους Τζέρελς - Μέλι από τη μία και τους Πότσιους - Γιασικεβίτσιους από την άλλη να παίρνουν τα όπλα τους (15-13 στο 8'). Τελικά το δεκάλεπτο έκλεισε με 25-19 (10').


Ο Νικολό Μέλι συνέχιζε να συνδέεται με το αντίπαλο καλάθι την ώρα που οι Λιθουανοί δεν είχαν την απαιτούμενη ψυχραιμία. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η διαφορά να φτάσει για πρώτη φορά σε διψήφια επίπεδα (30-19 στο 11'). Έχοντας υποπέσει σε 7 λάθη μέσα σε μόλις 12 λεπτά η Ζαλγκίρις δεν μπορούσε να απειλήσει, αντιθέτως έβλεπε συνεχώς την διαφορά να αυξάνει (36-21 στο 13'). Σε όλα αυτά ήρθε να προστεθεί και η μεγάλη αστοχία του μοναδικού Αμερικανού στο λιθουανικό ρόστερ, καθώς ο Ντέντμοντ δεν είχε προσθέσει ούτε έναν πόντο στο... σακούλι της ομάδας του (39-23 στο 15'). Οι δύο ομάδες πήγαν τελικά στα αποδυτήρια με το σκορ στο 43-31 (20') και με τον Ηλία Ζούρο να ψάχνει τρόπους να ανακόψει τον Μέλι που μέσα σε 13 λεπτά συμμετοχής είχε φορτώσει με 12 πόντους το καλάθι.

Με καλάθια από τους Γιαφτόκας, Ντέντμοντ και Γιανκούνας ξεκίνησε το τρίτο δεκάλεπτο (45-38 στο 22'). Η Ζαλγκίρις με μπροστάρη τον Γιανκούνας προσπαθούσε να κάνει την αντεπίθεση της, όμως οι Τζέρελς και Μος πετυχαίνοντας κρίσιμα καλάθια έδιναν ανάσες στην ομάδα τους (53-44 στο 25'). Η μείωση του σκορ έδωσε αυτοπεποίθηση στους Λιθουανούς που με μπροστάρηδες τους Γιαφτόκας και Γιανκούνας κατάφεραν να κλείσουν την τρίτη περίοδο έχοντας μειώσει σε 63-58 (30').

Το παιχνίδι είχε πάρει πλέον φωτιά, καθώς η Ζαλγκίρις πίστεψε ότι μπορεί να γυρίσει την κατάσταση, ενώ η Αρμάνι ένιωθε και πάλι το άγχος (67-65 στο 34'). Πλέον τα καλάθια έμπαιναν δύσκολα και είχε έρθει η ώρα να μιλήσει η εμπειρία και τα.... "καυτά πιστόλια" με τους Μος και Λάνγκφορντ να δείχνουν ότι μπορούν (75-65 στο 36'). Μέλι, Μος, Λάνγκφορντ και Τζέρελς δήλωσαν παρών όσες φορές προσπάθησε η Ζαλγκίρις να ανατρέψει την κατάσταση βοηθώντας την ομάδας του να φτάσει στην επικράτηση με 82-75.

Πηγή:sport24.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΞΕΧΩΡΙΣΕ ΔΥΟ Ο ΚΑΡΕΜΠΕ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
ΞΕΧΩΡΙΣΕ ΔΥΟ Ο ΚΑΡΕΜΠΕ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ