2013-10-25 00:46:38
Φωτογραφία για Τα 14 πιο ακριβά αυτοκίνητα στον κόσμο [Photos]
Ακόμη κι αν σας περισσεύουν 4 εκατομμύρια δολάρια μόνο αν σας επιλέξουν οι ίδιοι οι κατασκευαστές θα αποκτήσετε ένα τέτοιο αυτοκίνητο.

Συνήθως όταν θέλετε να αγοράσετε αυτοκίνητο είθισται να επισκέπτεστε την αντιπροσωπεία ,να διαλέγετε το αυτοκίνητο που προτιμάτε και μπορείτε να αγοράσετε και αφού τα βρείτε με τους διακανονισμούς, καταλήγετε και στο τι χρώμα πατάκια θέλετε να σας βάλουν.

Αυτά για τα συνηθισμένα αυτοκίνητα, γιατί η λίστα που σας ετοιμάσαμε παρακάτω δεν περιλαμβάνει τέτοια οχήματα.

Ακόμη κι αν τυχαίνει να σας περισσεύουν 1,3 εκατομμύρια για να αποκτήσετε την Ferrari LaFerrari, μην προσπαθήσετε καν να πάτε στην αντιπροσωπεία τους γιατί πολύ απλά δεν θα ασχοληθούν μαζί σας. Αν η εταιρεία θεωρεί ότι σας αξίζει ένα από τα 499 αριστουργήματά της, πολύ απλά θα σηκώσει το τηλέφωνο και θα σας ανακοινώσει ότι έχετε το προνόμιο να αποκτήσετε ένα από αυτά.


Κάτι τέτοια κάνουν ορισμένα αυτοκίνητα να ξεχωρίζουν και να αποτελούν κομμάτια της λίστας που ακολουθεί.

Τα αυτοκίνητα που θα δείτε μπορεί να είναι θαύματα μηχανικής και στον δρόμο να ξεπερνούν και την ταχύτητα ενός τσιτάχ αλλά αυτό που τα κάνει να ξεχωρίζουν είναι ότι αποτελούν κομμάτια πολιτιστικής κληρονομιάς.

Και φυσικά έχουμε παραλείψει κλασικά κομμάτια που πωλούνται σε δημοπρασίες όπως π.χ. η Mustang του Steve McQueen ,

Κυρίες και κύριοι, βάλτε τις ζώνες σας και πατήστε γκάζι…:

14. Porsche 918 Spyder 613.000 ευρο

Με αξία λίγο λιγότερο από 1 εκατομμύριο δολάρια δεν την λένε και φτηνή την Porsche 918 Spyder. Βέβαια στη συγκεκριμένη λίστα είναι πραγματικό κελεπούρι και σε τιμή ευκαιρίας. Δεν είναι όμως η τιμή της που την κάνει και ξεχωρίζει.

Είναι το γεγονός ότι έρχεται από το μέλλον! Μάλιστα, η Porsche 918 Spyder είναι υβριδικό αυτοκίνητο. Μην σας ξεγελάει αυτό όμως και την θεωρήσετε το αργό σαραβαλάκι της δεξιάς λωρίδας, γιατί σας περιμένουν μεγάλες εκπλήξεις. Αυτό το “κακό παιδί” κρύβει στην μηχανή του 887 ίππους και πιάνει τα 100 χλμ σε 2.8 δεύτερα.

Χαριτολογώντας οι κατασκευαστές του λένε πως αυτή η Τεκτονική αστραπή κινείται πιο γρήγορα από όσο χρειάζεται για να αδειάσει ο λογαριασμός σας από τα λεφτά που κοστίζει.

13. McLaren P1 / 800,000 ευρω

Οι κατασκευαστές της F1 έφτιαξαν το P1 μάλλον για να γραφτεί στην ιστορία πως δημιούργησαν το αυτοκίνητο που πιάνει τα 350 χλμ.

Με κινητήρα V6 3.8 λίτρων και διπλό τούρμπο τροφοδοδτεί 903 άλογα και θα σας ικανοποιήσει απόλυτα στο δρόμο αν και αυτοκίνητο πίστας. Μπορεί να μην έχει την απόδοση της F1 στις ευθείες αλλά τα 100 χλμ σε λιγότερο από 3 δεύτερα, δεν το λες και άσχημα ….

Εάν λοιπόν ενδιαφέρεστε να το αποκτήσετε τρέξτε τώρα στην γραμμή παραγωγής γιατί τα 375 κομμάτια που φτιάχνουν έχουν ήδη “λογοδοθεί”.

12. Hennessey Venom GT / 800,000 ευρώ

Μπορεί να λένε για τους κατασκευαστές της Hennessey ότι χρειάζονται λιγότερη τεστοστερόνη και περισσότερο Thorazine ωστόσο αυτό δεν τους εμποδίζει να καταρρίπτουν τους νόμους της φυσικής, με τα κατορθώματά τους.

Το δηλητηριώδες Venom GT κρύβει 1500 άλογα στον κινητήρα του και πιάνει τα 100χλμ σε δύο δεύτερα!

Μάλιστα στο CERN σκέφτονται όταν αντιμετωπίσουν πρόβλημα κίνησης στο πείραμα να μπουν σε ένα τέτοιο και να τρέχουν γύρω γύρω,την ίδια δουλειά θα κάνει!

11. Zenvo ST1 / 870,000 ευρώ

Εντάξει, την Δανία την ξέρουμε όλοι για την μαζική κατανάλωση βουτύρου και για τον Άμλετ.

Σήμερα όμως θα την μάθουμε και για τα τρία μοναδικά κομμάτια του Zenovo ST1.

Φαίνεται ότι αποφάσισαν να φτιάξουν μόνο τρία από αυτά τα θηρία γιατί τα σφυρηλάτησε ο ίδιος ο Thor με το σφυρί του από ακατέργαστο διαμάντι, αλλιώς δεν εξηγείται!

Χρειάζεται μόλις τρία δεύτερα για να πιάσει τα 100χλμ, οπότε ποιος ο λόγος να δείχνει τόσο θυμωμένη η μούρη του;

10. Maybach Landaulet / 943.500 ευρώ

Δούκας, Πρίγκηπας, Αυτοκράτορας… γενικώς εκπρόσωπος της Μοναρχίας είναι ο καταλληλότερος ιδιοκτήτης για το συγκεκριμένο αυτοκίνητο. Δεν είναι τόσο γρήγορο όσο τα υπόλοιπα, αλλά η χλιδή και η απομόνωση από τους κοινούς θνητούς που χαρίζει, μόνο από κάτι τέτοιους θα εκτιμηθεί ιδιαιτέρως.

Με μόλις 1,3 εκατομμύρια δολάρια παίρνετε σοφέρ, ένα ερμητικά κλειστό “διαμέρισμα” και μια αναδιπλούμενη οροφή για να ανακατεύει ο άνεμος τα μαλλιά σας ενώ απολαμβάνετε την εκάστοτε παρέα απέναντί σας.

Όταν πια νιώσετε να σας εξαντλεί τόση πολυτέλεια ανοίξτε το ψυγείο και δροσιστείτε με μια παγωμένη Crystal ή κάτι ανάλογο για να τονωθείτε.

9. Ferrari La Ferrari / 944.000 ευρώ

Το όνομα της: Ferrari είναι Ferrari. Είναι ίσως και το μόνο αστείο που έκαναν οι γείτονες Ιταλοί με το συγκεκριμένο αυτοκίνητο γιατί σε όλα τα υπόλοιπα που το αφορούν, απλώς υποκλινόμαστε. Ο κινητήρας του παρακαλώ γράφει V12 και τα αλογάκια που καλπάζουν μέσα του είναι 789. Αν πάλι έχετε όρεξη για παιχνίδια ενεργοποιήστε το σύστημα (KERS) και κάντε τα 950. Τι θα συμβεί; Θα δείτε τα 200 περίπου χλμ να τα πιάνετε σε μόλις 7 δεύτερα!

Πάντως αν η Ferrari δεν σας έχει πάρει τηλέφωνο για να σας κρατήσει ένα τέτοιο διάβολο, τότε κάντε την καρδιά σας πέτρα και γραφτείτε στην Craigslist (στο Ντουμπάι) για …μεταχειρισμένα αυτοκίνητα.

8. Pagani Huayra / 945.000 ευρώ

Παρακαλώ υποδεχθείτε ένα από τα καλύτερα αυτοκίνητα που κανείς δεν λέει σωστά το όνομά του. Εμπνευσμένο από τον θεό των Ανέμων των Ίνκας, Huayra, έχει επιδόσεις που και οι θεοί θα ζήλευαν.

Με άκρως Pagani styling τόσο για τις πόρτες του, την πατενταρισμένη κεραία του, τους πλαϊνούς καθρέφτες και αυτά ακόμη τα δερμάτινα που δύσκολα θα συναντήσετε αλλού!

Με τιμή μόλις 1,3 εκατομμύρια δολάρια μήπως να το σκεφτείτε να πάρετε τελικά δύο;

7. Koenigsegg Agera R / 1,15 εκατ. ευρώ

Φήμες λένε πως η ομάδας της Koenigsegg νοικιάζουν την πίστα της Volvo για να κάνουν τις δοκιμές στο συγκεκριμένο αυτοκίνητο. Και μάλιστα οι υπεύθυνοι της Volvo όσο εκείνο βρυχάται στο διάζωμα κάθονται στα γραφεία τους πίνοντας εσπρέσο και να σχολιάζουν πόσο μη ασφαλές είναι το Agera R.

Πιθανόν να είναι όλα φήμες. Βοηθάει όμως την φήμη του Agera R , να το φανταζόμαστε να τρομοκρατεί τους μανιώδεις με την ασφάλεια τύπους της Volvo και το κάνει ακόμη πιο θελκτικό.

Και τι ακριβώς φόβισε τους κους Volvo; Το ότι έπιασε τα 100χλμ σε 2,9 δεύτερα, ή το γεγονός ότι μπορεί να φτάσει μέχρι τα 433 χλμ στο οδόστρωμα; Βέβαια για να το δούμε αυτό θα πρέπει οι Σουηδοί να “ξεκλειδώσουν” το όριο ταχύτητας στους δρόμους τους. Μήπως να το σκεφτούνε σοβαρά αυτό το ενδεχόμενο;

6. Lamborghini Reventon / 1,2 εκατ. ευρώ

Η Reventon είναι ένα πραγματικό μαχητικό αεροπλάνο στο δρόμο και τραβάει τα βλέμματα σαν μαγνήτης. Πήρε το όνομά της από ένα θρυλικό ισπανικό ταύρο μάχης που τον σκότωσε ένας επίσης διάσημος ταυρομάχος της εποχής.

Η αλήθεια είναι πως δύσκολα θα περάσετε χαλινάρι σε αυτή την ρουκέτα των 650 ίππων που φημολογείται ότι στο Ντουμπάι ξεπέρασε τα 350 χλμ ενώ φτάνει τα 100 χλμ σε 3,4 δεύτερα.

Μαζί με αυτά λάβετε υπόψιν και το πιο cool εσωτερικό που έχετε δει και βγάλτε τα συμπεράσματά σας. Με αξία 1,6 εκατομμύρια δολάρια η Reventon είναι η δεύτερη πιο ακριβή σειρά της Lamborghini μετά την εξαιρετικά σπάνια Veneno. Δεν έχουν συμπεριληφθεί επίσης η Sesto Elemento ($2.2εκατομμύρια ) και η Aventador J ($2.8 εκατομμύρια).

5. Aston Martin One-77 / 1.3 εκατ. ευρώ

Με 1,8 εκατομμύρια δολάρια αγοράζεις πολλά πράγματα. Δύο τεράστια εξοχικά σπίτια στο Λονδίνο, τόνους φαγητού και ποτού ή απλά μια Aston Martin One-77.

Το Βρετανικό σούπερ αυτοκίνητο φτάνει τα 350χλμ τελική και τα 100 σε ένα σπριντ που φτάνει τα 3,4 δεύτερα. Είναι το απόλυτο αυτοκίνητο για εκλεπτυσμένες υπάρξεις.

Σίγουρα δεν θα το οδηγήσει ο τραγουδιστής ενός χέβι μέταλ συγκροτήματος αλλά ένας εκλεπτυσμένος Σαουδάραβας πρίγκηπας θα μπορούσε άνετα ή έστω ο James Bond!

Ναι πραγματικά 1,8 εκατομμύρια είναι πάρα πολλά να ζητάς αλλά όταν είσαι η Aston Martin και φτιάχνεις αυτοκίνητα σαν το One 77 ,τότε είναι όλα μέρος του παιχνιδιού!

4. Pagani Zonda Cinque Roadster / 1.3 εκατ. ευρώ

Δίπλα στην Aston Martin στέκεται επάξια ένα ακόμη μηχανικό θαύμα: η Zonda Cinque Roadster κατασκευασμένη από την αυτοκινητοβιομηχανία Pagani.

Τώρα για ποιο λόγο να δώσεις μισό εκατομμύριο παραπάνω από όσα χρειάζονται για το νεότερο δημιούργημά τους την Huyara;

Ας ξεκινήσουμε από το γεγονός ότι αποτελείται από δύο μοναδικά υλικά που έχει χρησιμοποιήσει ποτέ ο άνθρωπος: ανθρακονήματα και τιτάνιο. Ζυγίζει λιγότερο από ένα mini Cooper, αλλά έχει ένα AMG V12 που βγάζει 678 ίππους.

Και φυσικά οι Pagani κατασκεύασαν μόνο 5 από δαύτα οπότε βιαστείτε πριν τελειώσουν!

3. Bugatti Veyron Grand Sport Vitesse / 1,9 εκατ. ευρώ

Αν και αρκετά παλιότερη σε σχέση με τα υπόλοιπα η Bugatti θα πρέπει να την επιδώσουμε τιμητική μνεία και τα υπόλοιπα μοντέλα να δείξουν τον ανάλογο σεβασμό προς την γηραιά κυρία.

Η πρόσφατη έκδοση της Veyron Grand Sport Vitesse έχει 1200 ίππους στον 16W κινητήρα της φτάνοντας μόλις τα 410 χλμ τελική ταχύτητα.

Αυτό την καθιστά μόλις, λίγο πιο αργή από το αδερφάκι της την Bugatti Veyron Super Sport. Βέβαια σε αντίθεση με αυτό, στο νέο μοντέλο μπορείς να δοκιμάσεις αυτές τις ταχύτητες με κατεβασμένη οροφή, αν φυσικά σου αρέσει να χάνεις το σκάλπ σου εντελώς αεροδυναμικά!

2. W Motors Lykan Hypersport / 2,55 εκατ. ευρώ

Δεν ξέρατε ότι έχει ο Λίβανος αυτοκινητοβιομηχανία; Ε, λοιπόν δεν ξέρετε τι χάνατε αφού το W Motors Lykan Hypersport είναι ότι πιο εντυπωσιακό έχετε δει πάνω σε τέσσερις τροχούς.

Πολλές πληροφορίες δεν έχουμε για το συγκεκριμένο μοντέλο αλλά δεν είναι μόνο οι επιδόσεις του εντυπωσιακές . Διαθέτει την τεχνολογική παράνοια που χρειάζονται όλα τα super cars, τα LED φώτα του καλυμμένα από διαμάντια και το κατά πόσο έχεις ξεπεράσει το όριο ταχύτητας στο εμφανίσει ολογραφική οθόνη. Ε, μάλλον μας καλύψατε κύριοι από τον Λίβανο 1. Lamborghini Veneno / 3.3 εκατ. ευρώ

Μήπως θα θέλατε κι εσείς αυτό το “δηλητήριο”;

Για την 50η επέτειό της η Lamborghini επέλεξε την Veneno – στα ισπανικά σημαίνει δηλητήριο-και μας κάνει να απορούμε αν είναι πραγματικό αυτό που βλέπουμε ή φτιαγμένο σε υπολογιστή.

Όσο για τα 750 αλογάκια του μάλλον θα κάνουν τις κραυγές τρόμου που θα αφήνετε να μην ακούγονται καν στη διαδρομή.

Τρεις ήταν οι προνομιούχοι που κατάφεραν να τα αποκτήσουν οπότε μπορείτε απλά να ονειρεύεστε για την επόμενη έκδοσή της.

Άλλωστε τι παραπάνω είναι αυτή η λίστα παρά η δυνατότητά μας να ονειρευόμαστε όλα αυτά τα θαύματα των αυτοκινητοβιομηχανιών!
exit210.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ